Κοτόπουλο με κάρι και κάσιους. Βίντεο

Κοτόπουλο με κάρι και κάσιους

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

  • 2 πακέτα φιλέτα απο μπούτια κοτόπουλου κομμένα σε μέγεθος μπουκιάς
  • ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 2 κ.σ κάρυ
  • 1 κ.σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 φλυτζανάκι λευκό κρασί
  • 300 γρ.κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. κάσιους
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 φακελάκι κουκουνάρι ψημμένο στο φούρνο (καβουρδισμένο)
  • Ρύζι Jasmine

Αλατοπιπερώνουμε τα κοτόπουλα. Τα τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά και σε αντικολλητικό σκεύος με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρασί το αφήνουμε να πάρει μια βράση.  Ρίχνουμε το κάρυ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει σχεδόν τα κοτόπουλα. Κατεβάζουμε την φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και το αφήνουμε να βράσει. Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο, και φυσικά έχει μείνει με σάλτσα (αυτό το φροντίζουμε εμείς ρίχνοντας αν χρειαστεί νερό, ή αφήνοντάς το παραπάνω να βράσει,  τσεκάροντάς το για να μην μας κολλήσει, να μην κολυμπάει στα νερά αλλά να έχει αρκετή σάλτσα) ανακατεύουμε τη μουστάρδα με την κρέμα γάλακτος, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κοτόπουλα, προσθέτουμε τα κασιους και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε το ρύζι, και του προσθέτουμε τα καβουρδισμένα κουκουνάρια. Αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με κάσιους και δίπλα μια κουπάτη μερίδα ρύζι με κουκουνάρι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα