Πασχαλινή συνταγή: Παραδοσιακά κουλουράκια της Λαμπρής

Πασχαλινή συνταγή: Παραδοσιακά κουλουράκια της Λαμπρής

Η συγκεκριμένη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια είναι δοκιμασμένη για χρόνια και πραγματικά πεντανόστιμη.

Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τα παραδοσιακά Πασχαλινά κουλουράκια κι αυτή είναι η πιο νόστιμη εκδοχή τους!

Κάθε σπίτι έχει και τη δική του συνταγή για τα κλασικά Πασχαλινά κουλουράκια, που τέτοιες μέρες έχουν την τιμητική τους. Η συγκεκριμένη είναι δοκιμασμένη και μεταφέρεται από γιαγιά σε γιαγιά εδώ και δεκαετίες. Δοκιμάστε τη και θα καταλάβετε τη διαφορά!

Υλικά:

1250 γρ. αλεύρι μαλακό
400 γρ. βούτυρο
400 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
150 ml χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανίλια σε σκόνη
5 αβγά + 1 για επάλειψη
Σουσάμι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για 5΄ περίπου, μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2΄-3΄ακόμη. Συνεχίζουμε με το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα και χτυπάμε για λίγο ακόμη, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και βανίλια και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα μέσα στην κρέμα, χτυπώντας διαρκώς σε μεσαία ταχύτητα. Μόλις τελειώσουν τα υλικά και πάρουμε μια απαλή, αφράτη ζύμη, σταματάμε το χτύπημα και την κόβουμε με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια.

Πλάθουμε λεπτά μπαστουνάκια, τα στρίβουμε σε σχήμα κοτσίδας και τα αραδιάζουμε δίπλα-δίπλα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

Χτυπάμε το αβγό που έχει μείνει στην άκρη και, με ένα πινέλο, αλείφουμε τα κουλουράκια και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 25΄.

Πηγή: hello.gr

  

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα