Πασχαλινά Κουλούρια: Διαλέξετε τη συνταγή που σας ταιριάζει!

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα και κάτι πρέπει να κάνουμε να καταλάβουμε ότι ήρθε Πάσχα και μέσα στο σπίτι μας.

Λοιπόν σήμερα σας έχουμε πολλές συνταγές για κουλούρια Πασχαλινά για να διαλέξετε ποια σας ταιριάζει.

Καλή επιτυχία λοιπόν και θυμηθείτε: Για να τα διατηρήσουμε περισσότερο χρόνο και πιο τραγανά, τα τοποθετούμε σε μεταλλικό σκεύος, ερμητικά κλεισμένο.

Συνταγή του Παρλιάρου (βλέπε 2ο βίντεο)

ΥΛΙΚΑ:

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ. βούτυρο 130 γρ. ζάχαρη άχνη 1 αυγό 40 γρ. γάλα πλήρες 40 γρ.ελαιόλαδο ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 αυγό για το άλειμμα

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί αφού προηγουμένως έχουμε αφήσει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα. Ζυμώνουμε καλά με το χέρι ή στο μίξερ έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί η ζύμη μας για τουλάχιστον 1 ώρα. Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου. Σε ένα μπωλ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλούρια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150º-160ºC έως ότου πάρουν ωραίο χρώμα.

Κουλούρια Πασχαλινά της Ισμήνης

ΥΛΙΚΑ
•   1κιλό και 1/4  αλεύρι
•   3 κούπες ζάχαρη
•  1 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο γάλακτος
•  8 αυγά
•  1 κούπα γάλα
•  1 φλιτζανάκι χυμό πορτοκαλιού
• 3 βανίλιες
•  1/2 κουταλιά αλάτι
•  2 κουταλιές αμμωνία
•  1-2 κροκκάδια αραιωμένα με λίγο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε μία λεκάνη.
Στην συνέχεια κάνουμε μία λακούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το ζεσταμένο σε ένα κατσαρολάκι βούτυρο. Αφού κρυώσει λίγο το μείγμα  το τρίβουμε.
Βάζουμε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη, και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
Ξεχωριστά χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνιυν μαρέγκα.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα και προσθέτουμε ανακατεύοντας την αμμωνία .
Ρίχνουμε στο  μείγμα με το αλεύρι , το μείγμα με τους κρόκους αυγών και λίγο-λίγο από το μείγμα με το γάλα, μέχρι να ενσωματωθούν όλα.
Με τη ζύμη που φτιάξαμε, πλάθουμε κορδονάκια και τους δίνουμε το σχήμα που θέλουμε .
Τα τοποθετούμε στο ταψί, απομακρυσμένα το ένα από το άλλο, γιατί η ζύμη θα φουσκώσει.
Τα αλείφουμε από πάνω με το κροκκάδι, για να ροδίσουν. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 20'.

Κουλούρια Πασχαλινά Αμμωνίας

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνετε τα ταψάκια. Κοσκινίζετε το αλεύρι και χτυπάτε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη.
Ρίχνετε το βούτυρο στο μείγμα. Προσθέτετε στο γάλα την αμμωνία. Ρίχνετε το γάλα στο μείγμα με τη ζάχαρη. Τέλος ρίχνετε το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή.
Πλάθετε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε. Τα τοποθετείτε στο ταψί και τα ψήνετε για 20-30 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ
14 φλιτζάνια αλεύρι
3 κουταλάκια αμμωνία
3 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1 βιτάμ μεγάλο
1 φλιτζάνι γάλα
1 βανίλια

 

Κουλουράκια πασχαλινά

250 γρ. Βούτυρο LURPAK

300 γρ.ζάχαρη

150 γρ. γάλα

3 ολόκληρα αυγά

3 κρόκοι αυγών

2 βανίλιες

2 κ. γλ αμμωνία

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την επάλειψη:

2 κρόκοι αυγών και  1 κ.σ γά

Διαδικασία

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βάζουμε τις βανίλιες . διαλύουμε την αμμωνία στο γάλα και το προσθέτουμε στο μίγμα.

Χτυπάμε για λίγο ακόμη στο μίξερ ή με ένα αυγοδάρτη. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι στο μίγμα και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματώσουμε όλο το αλεύρι στο μίγμα.

Θα αποχτήσουμε έτσι μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Πλάθουμε κουλουράκια , τα αλείφουμε με το μίγμα κρόκοι –γάλα και τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου που το έχουμε στρώσει με αντικολητικό χαρτί κουζίνας

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά .

Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα