Πώς να κάνετε σπιτικό ψωμί με πατάτα

Πώς να κάνετε σπιτικό ψωμί με πατάτα

Υλικά
1 πατάτα
50ml γάλα
1 κ. γλ. ζάχαρη
7 γρ. ξηρή μαγιά
1 κ. σ. αλάτι
1 κ. σ. βούτυρο λιωμένο
1 αβγό
Φρεσκοκομμένο μαϊντανό
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μπολ τοποθετήστε την πατάτα και ρίξτε το γάλα.
Βήμα 2
Λιώστε την πατάτα μέσα στο γάλα και προσθέστε τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 3
Προσθέστε το αλάτι, το βούτυρο, το αβγό και το μαϊντανό και ανακατέψτε ξανά.
Βήμα 4
Ρίξτε στο μείγμα το αλεύρι, ανακατέψτε καλά, σκεπάστε με μία πετσέτα και αφήστε να φουσκώσει για δύο ώρες.
Βήμα 5
Βουτυρώστε ελαφρώς ένα ταψί, ρίξτε τη ζύμη και απλώστε ομοιόμορφα (ή μπορείτε να πλάστε σε μικρές μπάλες).
Βήμα 6
Ψήστε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά, αφήστε να κρυώσει και απολαύστε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα