Τι να κάνεις τη σάλτσα που περίσσεψε

Τι να κάνεις τη σάλτσα που περίσσεψε

Στους περισσότερους ανθρώπους δεν αρέσει να πετάνε φαγητό, κάποιες φορές όμως αυτό μοιάζει αναπόφευκτο.

Όπως όταν η συνταγή καλεί σε μία κούπα σάλτσα ντομάτας, η συσκευασία περιέχει όμως πολύ μεγαλύτερες ποσότητες.

Ή όπως όταν η σπιτική σος που με τόσο κόπο ετοιμάσαμε περίσσεψε και ο κάδος μοιάζει μονόδρομος.

Για όλες αυτές τις περιπτώσεις η μαγειρική σοφία υποδεικνύει έναν άλλο δρόμο, την κατάψυξη κάθε συσκευασμένου ή μαγειρεμένου περισσεύματος.

   
Ρίχνουμε την πεντανόστιμη σος που ετοιμάσαμε σε μια παγοθήκη και έχουμε έτοιμη σάλτσα για την επόμενη φορά.

Όταν παγώσει καλά η σάλτσα, μπορούμε να τη βγάλουμε από τη θήκη, βάζοντας τα παγάκια σε μια σακούλα τροφίμων για κατάψυξη.

Την επόμενη φορά θα αποδειχτεί χρυσός…

https://www.newsbeast.gr