Κοπεγχάγη γλυκό μετά την πικρή νίκη επί του Παναθηναϊκού

Πραγματοποιώντας πολύ κακή εμφάνιση ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Κοπεγχάγη στο ΟΑΚΑ και έμεινε πολύ πίσω σε ότι αφορά το μέλλον του στο Champions League και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι «πράσινοι» μετά και την ήττα στο «Καμπ Νου» με 5-1 από τη Μπαρτσελόνα έμειναν χωρίς πόντο, μετά από δύο αγώνες την ώρα που η Κοπεγχάγη έφτασε τους 6, η Μπαρτσελόνα ανέβηκε στους 4 και η Ρούμπιν Καζάν πήρε τον πρώτο της πόντο.

Οι Δανοί «πάγωσαν» τον Παναθηναϊκό στο 28’, όταν ο πρώην «πράσινος» Ντάμε Εντόι άνοιξε το σκορ, ενώ το 2-0 σημείωσε στο 37’ ο Βίνγκααρντ. Τα πράγματα για το «τριφύλλι» έγιναν πιο δύσκολα στο 49’ όταν ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ

ΥΛΙΚΑ

400 γρ φύλλο μπακλαβά
½ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο για τα φύλλα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
3 φλιτζάνια τσαγιού αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη με τη φλούδα
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά κοπανισμένη
6 αυγά
1 κουταλάκι κανέλα σκόνη
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ

Για το σιρόπι
2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού νερό
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 κομματάκια ακοπάνιστη κανέλα
1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
2-3 φλούδες λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με το 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, ανακατεύοντας με το μπέικιν πάουντερ, την αμυγδαλόψιχα, την κανέλα, το κονιάκ και τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα μαρέγκα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί (Νο 30). Στρώνουμε 8 φύλλα κάτω, αφού βουτυρώσουμε χωριστά το κάθε ένα, ρίχνουμε μετά τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με άλλα 6 φύλλα, βουτυρώνοντας πάλι το καθένα.

Κόβουμε σε κομμάτια το γλυκό και το ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (180-200 βαθμούς) μισή ώρα.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε για 10 λεπτά σε ανάλογη κατσαρόλα όλα τα μαζί τα υλικά του σιροπιού, κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει κάπως και, αμέσως μόλις βγάλουμε την κοπεγχάγη από το φούρνο, την περιχύνουμε.

Καλή επιτυχία

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Γλυκά

-
Σχολιάστε το άρθρο: