ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ
ΥΛΙΚΑ
6 φλιτζάνια έτοιμο βρασμένο μούστο
1 φλιτζάνι αλεύρι ή κορν φλάουρ ή σιμιγδάλι ψιλό
1 κλαδάκι αρμπαρόριζα
1 φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια
κανέλα
σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα 5 φλιτζάνια του μούστου να βράσουν. Στο έκτο φλιτζάνι διαλύουμε το κορν φλάουρ ή το αλεύρι.Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντάς το διαρκώς για να μη σβολιάσει, έως ότου ο μούστος πάρει μια βράση.
Αφήνουμε το μούστο να σιγοβράσει, για περίπου 10 λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε το μισό φλιτζάνι καρύδια και την αρμπαρόριζα, και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρις ότου ο μούστος γίνει διαυγής και δέσει.
Σερβίρουμε τη μουσταλευριά σε βρεγμένα ρηχά πιάτα και την πασπαλίζουμε με κανέλα με τα υπόλοιπα καρύδια και με σουσάμι.
Καλή επιτυχία
<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>
.