Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και φράουλες: Συνταγή

Σαρλότ με φράουλες, γλυκό με μπισκότα και φράουλες

Υλικά για 6-8 μερίδες

 

250 γρ. ρικότα  ή ανθότυρο

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

80 γρ. ζάχαρη άχνη

2 φλιτζάνια γάλα

½ πακέτο μπισκότα πτι –μπερ

½ πακέτο σαβουαγιάρ

4 φύλλα ζελατίνης ( περίπου 6,5 γρ.)

500   γρ. φράουλες

 

Διαδικασία

 

Ενώνουμε τη ζάχαρη με το γιαούρτι και χτυπάμε καλά.

Χτυπάμε τη ρικότα να αφρατέψει και την προσθέτουμε στο μίγμα του γιαουρτιού. Λιώνουμε τη ζελατίνη σε λίγο ζεστό νερό και τη προσθέτουμε στο μίγμα . πολτοποιούμε 250 γρ φράουλες και τις ενώνουμε με το 1/3 του μίγματος της ρικότας . παίρνουμε  μια ψηλή φόρμα που κάνει για  σαρλότ και τη στρώνουμε με διαφανή μεμβράνη.

Στρώνουμε  την  μισή ποσότητα της άσπρης κρέμας . συνεχίζουμε με ένα στρώμα από μπισκότα πτι μπερ βουτηγμένα στο γάλα. Συνεχίζουμε με φετούλες  φράουλας . πάνω στρώνουμε το μίγμα φράουλες –κρέμα . συνεχίζουμε με μπισκότα πτι-μπερ σε γάλα και φετούλες φράουλας . τελειώνουμε με την υπόλοιπη λευκή κρέμα . βάζουμε ένα στρώμα τρίμα μπισκότου . αφήνουμε στο ψυγείο  για μερικές ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί  η σαρλότ.

Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με μπισκότα σαβουαγιάρ που τα κολλάμε  γύρω γύρω. Πάνω στρώνουμε φράουλες σε φετούλες .

περισσότερα γλυκά

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα