Συνταγή για την πιο εύκολη και αφράτη βασιλόπιτα!

Συνταγή για την πιο εύκολη και αφράτη βασιλόπιτα!

Η πιο εύκολη και αφράτη βασιλόπιτα.

Υλικά 

  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
  • 1 κ.γ.αλάτι
  • 500 γρ.ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αυγά
  • 250 mlγάλα φρέσκο
  • 1 Λεμόνι, το ξύσμα του
  • 2 βανίλιες
  • 200 γρ.άχνη ζάχαρη για τη διακόσμηση

Διαδικασία

  • Βάλτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ρίξτε ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια ή το ξύσμα και χτυπήστε για άλλα 2-3 λεπτά.
  • Προσθέστε το γάλα και χτυπήστε άλλο 1 λεπτό. Σταματήστε το χτύπημα, ρίξτε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και συνεχίστε το χτύπημα στην πιο χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σας.
  • Ρίξτε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί (28 εκ) βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Τυλίξτε το φλουρί σε αλουμινόχαρτο και το τοποθετήστε το μέσα στο μείγμα.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
  • Τοποθετήστε την βασιλόπιτά σας σε μια πιατέλα και πασπαλίστε την με την ζάχαρη άχνη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα