Η πιο εύκολη και αφράτη βασιλόπιτα.
Υλικά
- 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
- 1 κ.γ.αλάτι
- 500 γρ.ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 αυγά
- 250 mlγάλα φρέσκο
- 1 Λεμόνι, το ξύσμα του
- 2 βανίλιες
- 200 γρ.άχνη ζάχαρη για τη διακόσμηση
Διαδικασία
- Βάλτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ρίξτε ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια ή το ξύσμα και χτυπήστε για άλλα 2-3 λεπτά.
- Προσθέστε το γάλα και χτυπήστε άλλο 1 λεπτό. Σταματήστε το χτύπημα, ρίξτε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και συνεχίστε το χτύπημα στην πιο χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σας.
- Ρίξτε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί (28 εκ) βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Τυλίξτε το φλουρί σε αλουμινόχαρτο και το τοποθετήστε το μέσα στο μείγμα.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
- Τοποθετήστε την βασιλόπιτά σας σε μια πιατέλα και πασπαλίστε την με την ζάχαρη άχνη.