Το σουφλέ της Πρωτοχρονιάς με τα 4 τυριά που λιώνουν στο στόμα

Το σουφλέ της Πρωτοχρονιάς με τα 4 τυριά που λιώνουν στο στόμα

Λαχταριστό σουφλέ με 4 τυριά, μπέικον και φύλλο κανταιφι. Ένα σουφλέ που δεν θα μπορέσεις, δεν θα σταματήσεις να τρως. Από τις καλύτερες, πιο αφράτες συνταγές για σουφλέ! Είναι το τέλειο ορεκτικό για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς!

Το ξέρω ότι ψάχνεις περισσότερες ιδέες για τα συνοδευτικά της Πρωτοχρονιάς, για να μην παιδεύεσαι στα έχω μαζέψει όλα –> Πίτες για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς!

Σουφλέ για την Πρωτοχρονιά:

  • 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
  • 600 ml γάλα χλιαρό
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 5 αυγά
  • 1 κ.τ.γ μοσχοκάρυδο
  • 50 γρ βούτυρο

Για την γέμιση

  • 200 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 150 γρ καπνιστό τυρί τριμμένο
  • 200 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
  • 150 γρ παρμεζάνα
  • 150 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 150 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
  • 200 γρ μπεσαμέλ σφιχτή
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 100 γρ βούτυρο για το κανταΐφι
  • αλάτι, πιπέρι

Το ωραιότερο σουφλέ για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς είναι εδώ και όπως βλέπεις μπορείς να το ολοκληρώσεις σε απλά βήματα!

  • Αλείφουμε ένα πυρέξ με βούτυρο.
  • Αφήνουμε να ξεπαγώσει το κανταΐφι και το ξάνουμε.
  • Το χωρίζουμε σε δυο ίσα μέρη, το μισό θα πάει από κάτω και το άλλο μισό πάνω από τη γέμιση.
  • Το κρατάμε μαλακό βάζοντας μια πετσέτα βρεγμένη από πάνω του.
  • Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα τριμμένα τυριά, το ζαμπόν, το μπέικον, τη μπεσαμέλ, τα αυγά και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε το μισό κανταΐφι στον πάτο του πυρέξ και αδειάζουμε από πάνω τη γέμιση.
  • Έπειτα σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, προσοχή δεν το πιέζουμε θέλουμε να είναι αφράτο.
  • Χαράσσουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 5 αυγά με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, περιχύνουμε το κανταΐφι.
    Αφήνουμε το πυρέξ για 1 ώρα εκτός ψυγείου ώστε να φουσκώσει με τα υγρά το κανταΐφι.
    Μετά από 1 ώρα λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε πάνω από το κανταΐφι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια από το κανταΐφι.

Πηγή: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα