Συνταγή για πανεύκολο Χριστουγεννιάτικος κορμό

Συνταγή για πανεύκολο Χριστουγεννιάτικος κορμό

Συνταγή για τον πιο εύκολο Χριστουγεννιάτικο κορμό για το 2023. Εύκολος Χριστουγεννιάτικος κορμός με μπισκότα και σοκολάτα, που μοσχοβολάει κονιάκ και κακάο για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ, από την Τζένη Τσανακτσίδου.

Από τους πιο πετυχημένους και εύκολους κορμούς. Τόσο εύκολος που μπορείτε να τον φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας.

Υλικά

  • Μπισκότα 400 γραμμάρια τύπου πτι μπερ
  • Γάλα Φρέσκο 200 ml
  • Ζαχαρη 125 γραμμάρια
  • Κακαο 60 γραμμάρια
  • Βουτυρο 150 γραμμάρια
  • Κονιάκ 60 ml
  • Κουβερτουρα 200 γραμμάρια
  • Φιστίκια 100 γραμμάρια λευκά καβουρδισμένα
     

Εκτέλεση για τον πιο εύκολο Χριστουγεννιάτικο κορμό

Αρχικά σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια. Βάζουμε στην εστία μία κατσαρόλα και προσθέτουμε μέσα το φρέσκο γάλα, το κακάο και την ζάχαρη αι ανακατεύουμε. Μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση.

Ρίχνουμε μέσα και τα μπισκότα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το κονιάκ. Ανακατεύουμε και πάλι. Βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα και το βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.

Λιώνουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε μέσα τα φιστίκια καβουρδισμένα. Βγάζουμε τον κρύο κορμό από την κατάψυξη, τον αναποδογυρίζουμε και τον περιχύνουμε με την λιωμένη κουβερτούρα. Τον βάζουμε και πάλι στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά και απολαμβάνουμε.

Πηγή: daddy-cool.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα