Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες στο φούρνο

Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο κομμένο στα 4

1 κιλό πατάτες

2 κ.γ. ρίγανη ξερή

1 1/2 κ.σ. μουστάρδα Dijon

2 λεμόνια (από το ένα χυμό, το δεύτερο κομμένο σε λεπτές φέτες)

1 σκ. σκόρδο σπασμένη

1 1/2 κ.γ. εστραγκόν

200 ml. ζωμό κοτόπουλο

1 κ.σ. μέλι

Ελαιόλαδο 

Αλάτι

Πιπέρι

Φέτα για το σερβίρισμα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις μεταφέρουμε σε ένα ορθογώνιο ταψί φούρνου 35x27 εκ., τις πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Φοράμε γάντια μίας χρήσης και τις ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια.

2Παίρνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ φορώντας γάντια μίας χρήσης, τα πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, εστραγκόν και τα ανακατεύουμε καλά.

3Τρίβουμε καλά με τα χέρια το κοτόπουλο ώστε να πάνε παντού όλα τα υλικά. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε στο ταψί με τις πατάτες.

4Έπειτα σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το μέλι, τη μουστάρδα, το ζωμό κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Ύστερα προσθέτουμε το χυμό από ένα λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

5Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τις πατάτες και το κοτόπουλο.

6Ρίχνουμε μέσα στο ταψί μία σπασμένη σκελίδα σκόρδο για περισσότερο άρωμ και στη συνέχεια τις φέτες λεμονιού.

7Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 1 ½ ώρα.

8Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστό.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα