Χορτοφαγική μαγειρίτσα: Η πιο λαχταριστή συνταγή

Χορτοφαγική μαγειρίτσα: Η πιο λαχταριστή συνταγή

Ακόμα και εκείνοι που τρώνε κρέας, εάν δοκιμάσουν αυτή τη χορτοφαγική μαγειρίτσα θα τη λατρέψουν και θα θελήσουν να την απολαμβάνουν όλες τις ημέρες του χρόνου…

Υλικά

  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ½ κιλό μανιτάρια, ψιλοκομμένα (Pleurotus, Portobello)
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ρύζι
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φλιτζάνια βραστό νερό
  • 2 κρόκοι αυγών
  • Χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και στη συνέχεια σοτάρουμε τα μανιτάρια με τα φρέσκα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το ρύζι, το χλιαρό νερό, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο και τον δυόσμο και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το λεμόνι και προσθέτουμε σιγά σιγά 2 κουταλιές υγρό από τη σούπα. Το ανακατεύουμε και μετά το ρίχνουμε στη σούπα. Βράζουμε τη σούπα σε χαμηλή θερμοκρασία για ένα λεπτό.

πηγή: jenny.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα