Ρολό κιμά με αυγό, τυλιχτό με μπέικον

Ρολό κιμά με αυγό, τυλιχτό με μπέικον

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά 2 φορές περασμένο

 

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

 

4κ.σ. ελαιόλαδο

 

5 αυγά

 

1κ.γ. Worcestershire sauce

 

1κ.σ. μουστάρδα απαλή

 

50γρ. φρυγανιά τριμμένη

 

½ μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

Αλάτι-πιπέρι

 

10 φέτες μπέικον

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και γεμίζουμε με νερό λίγο πιο πάνω από τη μέση. Μόλις βράσει προσθέτουμε 4 από τα 5 αυγά και τα βράζουμε για 4,5 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το βάζουμε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό για να κρυώσουν αμέσως τα αυγά. Όταν κρυώσουν τελείως τα βγάζουμε προσεχτικά με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

2Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Στη συνέχεια αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη ώστε να κρυώσουν τα κρεμμύδια.

3Σε ένα μεγάλο μπόλ ρίχνουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, τη μουστάρδα, το μαϊντανό,τη Worcestershire sauce,τη φρυγανιά, το 5ο αυγό, αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα τελειώς.

4Παίρνουμε μια ορθογώνια φόρμα κέικ 30x10, τη λαδώνουμε και τοποθετούμε τις φέτες μπέικον σε όλη της την επιφάνεια, έτσι ώστε να προεξέχουν δεξιά και αριστερά. Βάζουμε τη μισή ποσότητα κιμά απλώνοντας την κατά μήκος.

5Καθαρίζουμε πολύ προσεκτικά τα αυγά χωρίς να τα σπάσουμε, τα πασπαλίζουμε με αλεύρι και τα τοποθετούμε κατά μήκος του κιμά σε ίσα διαστήματα. Καλύπτουμε από πάνω με τον υπόλοιπο κιμά και στη συνέχεια με τις άκρες του μπέικον που προεξέχουν ώστε να καλύψουμε το ρολό μας.

6Μεταφέρουμε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.

7Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε να ξεκουραστεί εκτός φούρνου για 5 λεπτά και στη συνέχεια το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα