Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου - Πεντανόστιμο, αφράτο και σοκολατένιο

Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου - Πεντανόστιμο, αφράτο και σοκολατένιο

Συνταγή για τέλειο μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου νόστιμο, αφράτο και σοκολατένιο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά

  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια ή κάψουλα βανίλιας
  • 1/4 φλ. λικέρ Αμαρέτο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. σοκολάτα λευκή
  • 1 πρέζα/ες αλάτι.

Για την κρέμα

  • 1 lt φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια ή κορν φλάουρ
  • Για την υγρή σοκολάτα
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 κ.σ. Αμαρέτο
  • 1 κ.σ. μέλι.

Εκτέλεση

  • Για το παντεσπάνι
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα με την μαργαρίνη σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε τακτικά.
  • Αφήνουμε 5-10′ να κρυώσει.
  • Σε μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός για λίγα λεπτά να κρεμώσουν και να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
  • Προσθέτουμε τα καρύδια και το λικέρ αμαρέτο και αναδιπλώνουμε το μίγμα.
  • Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και απαλά ανακατεύουμε το μίγμα.
  • Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια λευκής σοκολάτας.
  • Το βάζουμε σε πυρίμαχο βουτυρωμένο μακρόστενο σκεύος.
  • Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 35′-40′, αν έχουμε αέρα ή στην κάτω σχάρα για 40-45′, αν έχουμε αντιστάσεις.
  • Το αφήνουμε να σταθεί για 15′.
  • Περιχύνουμε με την υγρή σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Για την υγρή σοκολάτα

  • Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ.
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις φουσκώσει τη ρίχνουμε στη σοκολάτα.
  • Προσθέτουμε το μέλι και το αμαρέτο.
  • Απαλά αναδιπλώνουμε να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να γίνει λείο γυαλιστερό και πυκνό το μίγμα χωρίς να υπάρχουν καθόλου κομματάκια σοκολάτας που δεν διαλύθηκαν.
  • Περιχύνουμε το γλυκό όσο είναι ακόμα χλιαρό.
  • Αφήνουμε την υγρή σοκολάτα για λίγα λεπτά να αρχίσει να σταθεροποιείται.

Για την κρέμα βανίλιας

  • Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα. Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη.
  • Το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ ή το άνθος αραβοσίτου στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.
  • Μόλις πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Όσο είναι ζεστή η κρέμα περιχύνουμε το γλυκό.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε στο ψυγείο.
  • Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τρίμμα σοκολάτας η τρούφα.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα