Σπιτική μηλόπιτα με κανέλα και μοσχοκάρυδο

Σπιτική μηλόπιτα με κανέλα και μοσχοκάρυδο

Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε σπιτική μηλόπιτα με κανέλα και μοσχοκάρυδο.

Υλικά

  • 6-7 μήλα, καθαρισμένα, κομμένα και ξεφλουδισμένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • Φύλλο ζύμης για πίτα (περίπου 6-8 φύλλα)
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Κανέλα και ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα μήλα, τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
  • Στρώστε τα φύλλα ζύμης σε ένα ταψί, αφήνοντας τις άκρες να κρέμονται έξω.
  • Απλώστε το λιωμένο βούτυρο πάνω στα φύλλα ζύμης.
  • Προσθέστε το μείγμα μήλων στο κέντρο της ζύμης.
  • Διπλώστε τις άκρες της ζύμης πάνω από τα μήλα, δημιουργώντας ένα πακέτο.
  • Ψεκάστε την επιφάνεια με νερό και πασπαλίστε με κανέλα και ζάχαρη.
  • Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  • Αφήστε τη μηλόπιτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε.

Πηγή: govastileto.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα