Μπακαλιάρος στο φούρνο με πατάτες

Μπακαλιάρος στο φούρνο με πατάτες

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο και κομμένο σε 4 κομμάτια

800 γρ. πατάτες κομμένες κυδωνάτες

2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα στη μέση και έπειτα κομμένα σε κάθετες λεπτές φέτες

2 σκ. Σκόρδο χοντροκομμένες

1 κσ ρίγανη ξερή

1 κσ. Φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

8 κσ. Ελαιόλαδο

1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

3 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες

Αλάτι και πιπέρι

Ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

 

2Σε ένα βαθύ ταψί του φούρνου ρίχνουμε τις πατάτες, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το κρεμμύδι, το σκόρδο ,το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και ψήνουμε για 30 λεπτά.

3Έπειτα γυρνάμε τα υλικά από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.

4Στη συνέχεια ρίχνουμε το λεμόνι και τις ντομάτες και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά.

5Τέλος προσθέτουμε και το ψάρι και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μόλις ετοιμαστεί το φαγητό πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα