Μπακαλιάρος με σπανάκι

Μπακαλιάρος με σπανάκι: Συνταγή

Υλικά για 4-6 μερίδες

600 γρ. παστός μπακαλιάρος

500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

200 γρ. ανάμεικτα αρωματικά χόρτα (καυκαλήθρες , μυρώνια κ.λ.π)

½ ματσάκι άνηθο

400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας με το χυμό τους

½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες

1 ζωμό λαχανικών knorr  «σπιτικό»

½ φλ. Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι,  μπαχάρι

Διαδικασί

Ξαρμυρίζουμε  το μπακαλιάρο σε μπόλικο νερό τουλάχιστον για 24 ώρες αλλάζοντας συχνά το νερό. κατόπιν κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον ξεπλένουμε καλά. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια ,το σπανάκι  και τα αρωματικά χόρτα στη μισή ποσότητα ελαιολάδου. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα, το ζωμό και το μπαχάρι. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό στο οποίο έχουμε βάλει τις σταφίδες να ενυδατωθούν. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα ταψάκι, προσθέτουμε τον άνηθο και πιπερώνουμε. Πάνω από τα λαχανικά βάζουμε τα κομμάτια μπακαλιάρου. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ, ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα