Όταν ο καιρός γίνεται βροχερός και φθινοπωρινός, δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από μια κούπα ζεστής, πλούσιας σοκολάτας. Αυτή η εκδοχή, όμως, έχει κάτι το διαφορετικό — δεν περιέχει ζάχαρη, είναι αρωματισμένη με μπαχαρικά, και προσφέρει τη γλύκα και τη θαλπωρή που χρειάζεσαι, χωρίς τύψεις.
Η συνταγή αυτή παντρεύει τη μαύρη σοκολάτα με μέλι, κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο, δημιουργώντας ένα ρόφημα με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Είναι το τέλειο boost ενέργειας για μικρούς και μεγάλους — και ναι, θα την λατρέψουν όλοι στο σπίτι.
Υλικά για 2 κούπες
- 500 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 100 γρ. μαύρη κουβερτούρα, τριμμένη
- 2 κ.γ. μέλι
- 1 ξύλο κανέλα
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- Φλούδα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ρίχνεις όλα τα υλικά μαζί και τα ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με σύρμα.
2. Μόλις η σοκολάτα και το μέλι λιώσουν (πριν αρχίσει να κοχλάζει), αποσύρεις το μείγμα από τη φωτιά.
3. Αφαιρείς την κανέλα, τον γλυκάνισο και τη φλούδα πορτοκαλιού.
4. Μοιράζεις το ρόφημα σε δύο κούπες και σερβίρεις αμέσως.
Extra tip
Μη διστάσεις να πειραματιστείς με μπαχαρικά:
- Γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, καρδάμωμο, πιπερόριζα ή ακόμα και μια πρέζα κόκκινο πιπέρι θα απογειώσουν τη γεύση και θα προσθέσουν ευεργετικές ιδιότητες.
- Αν θέλεις μια πιο “ενήλικη” εκδοχή, πρόσθεσε ένα σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ λίγο πριν το σερβίρισμα — θα της δώσει επιπλέον άρωμα και χαλαρωτική αίσθηση.