Κολοκυθόπιτα εξπρές χωρίς φύλλο του Παναγιώτη Παπαδάκη

Κολοκυθόπιτα εξπρές χωρίς φύλλο του Παναγιώτη Παπαδάκη

Συνταγή για γρήγορη καλοκαιρινή εύκολη κολοκυθόπιτα με πράσινα κολοκυθάκια και χωρίς φύλλο από τον Παναγιώτη Παπαδάκη. Για το ταπεράκι της παραλίας, τις διακοπές αλλά και τη δουλειά.

Υλικά

Κολοκυθάκια 3 μέτρια (700-750 γραμμάρια)
Αλατι 2 πρέζες

Για το μείγμα

Αυγα 3 μέτρια
Κρεμμυδι 1 μέτριο
Ελαιολαδο 4 κουταλιές της σούπας
Γάλα Φρέσκο 125 ml (1/2 κούπα)
Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 150 γραμμάρια (1 κούπα)
Φέτα 250 γραμμάρια
Αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν Πάουντερ 1,5 κουταλάκι του γλυκού
Δυοσμος 3-4 φύλλα
Πιπέρι Κατά βούληση

Για το πασπάλισμα

Φρυγανιά 50-100 γραμμάρια τριμμένη
Ελαιολαδο Κατά βούληση

Αν θέλετε κάτι γρήγορο και εύκολο για μικρούς και μεγάλους, τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο και τριμμένη φρυγανιά. Είναι μία άκρως καλοκαιρινή κολοκυθόπιτα με πράσινα κολοκυθάκια που σίγουρα τα παιδιά θα την ζητούν συνέχεια.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη κολοκυθόπιτα εξπρές χωρίς φύλλο του Παναγιώτη Παπαδάκη:

Φτιάξτε αυτή την κολοκυθόπιτα (Μπατζίνα) Χωρίς φύλλο που σίγουρα θα εκπλαγείτε απο το αποτέλεσμα!! Αυτή η συνταγή είναι Must όταν βγαίνουν τα κολοκυθάκια!

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κοτσάνια από τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά. Προσθέτουμε 2 πρέζες αλάτι ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.

Στραγγίζουμε πατώντας πολύ καλά με τα χέρια μας τα κολοκυθάκια μέχρι να βγουν όλα τα υγρά τους. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τα φύλλα δυόσμου και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σπάμε με τα χέρια μας το τυρί φέτα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Σε ένα πυρέξ 32 εκατοστών αλείφουμε ελαιόλαδο , πασπαλίζουμε φρυγανιά και χτυπάμε με τα χέρια μας το σκεύος μέχρι να κολλήσει σε όλα τα τοιχώματα του πυρέξ.

Ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα με μια μαρίζ. Πασπαλίζουμε από πάνω φρυγανιά να καλύψουμε ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40-45 λεπτά στην πάνω σχάρα στους 180 βαθμούς Κελσίου. Την αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα την κόβουμε σε κομμάτια. Φτιάξτε και σεις την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο!! Καλή σας επιτυχία!!

Πηγή: daddy-cool.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα