Μαγειρίτσα: Συνταγή

Μαγειρίτσα: Συνταγή

Υλικά για 6-8 μερίδες

1 κιλό συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια με την εντεριά της

4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές ροδέλες

2 μαρούλια μικρά και τρυφερά

½ ματσάκι άνηθο

½ ματσάκι μυρώνια

Αλάτι ,πιπέρι

Ελαιόλαδο

Για το αυγολέμονο

2 αυγά

Χυμό από 2 λεμόνια

Διαδικασία

Ξεπλένουμε τη συκωταριά. Τη ζεματάμε για 2 λεπτά. Τη στραγγίζουμε και τη ψιλοκόβουμε.Ρίχνουμε τη συκωταριά σε 1 λίτρο νερό που βράζει  και αφήνουμε να βράσουν για 10 με 15 λεπτά ξαφρίζοντας όσο χρειάζεται. Την παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα και τη μεταφέρουμε σε άλλη μεγάλη κατσαρόλα ,κρατώντας το ζωμό στην άκρη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε  για 2 λεπτά την συκωταριά   ανακατεύοντας συνεχώς , προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε  για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε το ζωμό.Αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά και προσθέτουμε μαρούλια ψιλοκομμένα και τα μυρώνια. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 με 20 λεπτά ακόμη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε τον άνηθο. Χτυπάμε τα ασπράδια με αυγοδάρτη , προσθέτουμε τους κρόκους , το χυμό λεμονιού και 1 φλιτζάνι  από το ζωμό του φαγητού το οποίο το προσθέτουμε σιγά σιγά στο αυγολέμονο μέχρι να πάρει τη θερμοκρασία κατσαρόλας , ανακινώντας τη κατσαρόλα μαλακά και κυκλικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα