Τυρόπιτα: Συνταγή επιτυχίας για πρωινό Σαββάτου!

Πρωινό Σαββάτου και ο καιρός κρύωσε και η οικογένεια στο σπίτι και γενικά κάτι πρέπει να φτιάξουμε για να χορτάσουμε και να μυρίσει το σπίτι.

Η φίλη μας Βίκυ Παππά φροντίζει για αυτό και μας στέλνει συνταγή για νοστιμότατη τυρόπιτα.

Εύκολη, γρήγορη και νόστιμη ...

Την δοκιμάσαμε και σας την συνιστούμε!

Τυρόπιτα

Για το πυρέξ το κλασικό το οβάλ, χρειαζόμαστε:

Ένα πακέτο φύλλο χωριάτικο του μισού κιλού(έχει 6 ή 7 φύλλα ανάλογα με την εταιρία 250 γρ τυρί φέτα 250 γρ ανθότυρο ενάμισι ποτήρι γάλα 4 αυγά μισό ποτήρι λάδι πιπέρι, άσπρο κατά προτίμηση

Τρίβουμε ελαφρά τα τυριά, να μην τα λιώσουμε τελείως. Λαδώνουμε το πυρέξ και στρώνουμε το πρώτο φύλλο σουρώνοντάς το λίγο ώστε να έρθει ίσα ίσα με το ταψί, κατόπιν στρώνουμε με τον ίδιο τρόπο και το δεύτερο φύλλο.. δεν λαδώνουμε τα φύλλα.. πάνω στο δεύτερο φύλλο ρίχνουμε ένα μέρος απ τα τυριά(αν το πακέτο έχει 7 φύλλα μοιράζουμε τα τυριά για 4 φύλλα, αν έχει 6, μοιράζουμε για τρεις στρώσεις), επαναλαμβάνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα, κρατώντας δύο για από πάνω χωρίς τυρί.. Αφού στρώσουμε όμορφα και το τελευταίο φύλλο, χαράζουμε μέχρι κάτω την πίτα.. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα το λάδι και το πιπέρι και ρίχνουμε μέσα στο ταψί να πάει παντού, να καλύψει την πίτα, που απορροφάει όλο το υγρό αμέσως. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 40-50 λεπτά περίπου ανάλογα με τον φούρνο μας.

Μυστικά: η αρχική συνταγή που μου είχαν δώσει ήταν αυγό και φύλλο(6 φύλλα-6 αυγά, 7 φύλλα-7 αυγά) αλλά το θεωρώ υπερβολή και γινόταν πιο πολύ αυγόπιτα) μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα τυριά με κασέρι(κασερόπιτα) ή με άλλα τυριά που έχουμε στο σπίτι περισσεύματα μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με γιαούρτι μπορούμε επίσης να αντικαταστήσουμε το μισό λάδι με μικρά κυβάκια βιτάμ που θα σκορπίσουμε από πάνω από την πίτα αφού πρώτα ρίξουμε το μείγμα των υγρών το καλύτερο των μυστικών βέβαια είναι πως μπορούμε να στρώσουμε την πίτα από πολύ πιο νωρίς αν περιμένουμε κόσμο και πνιγόμαστε στις δουλειές, να την χαράξουμε, να σκεπάσουμε το πυρέξ με την ζελατίνα του φύλλου και με ένα ελαφρά βρεγμένο πανί από πάνω, και τελευταία στιγμή πριν την βάλουμε στο φούρνο να ρίξουμε τα υγρά(αυγά, γάλα, λάδι) και να ψήσουμε..

Και καλή μας όρεξη γιατί η επιτυχία είναι εγγυημένη

Βίκυ Παππά

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα