Υγιεινά μπισκότα με βρώμη, ταχίνι και μέλι

Απολαύστε πεντανόστιμα μπισκότα για μικρά και μεγάλα παιδιά! Φάτε υγιεινά, σπιτικά μπισκότα που δεν χρειάζονται μεγάλη προετοιμασία και θα σας ξετρελάνουν . Τα μπισκότα περιέχουν έναν υπέροχο συνδυασμό θρεπτικών τροφών που αξίζει να προσφέρεται στην οικογένεια σας.

Υλικά


240 γρ. Νιφάδες βρώμης

240 γρ. Μέλι

200 Ταχίνι

1 κ.γ. Κανέλλα

Προαιρετικά

½ φλ. Κομμάτια μαύρης σοκολάτας

½ φλ. Σπασμένοι ή αλεσμένοι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια..)

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια κολλώδης αλλά σχετικά στερεή ζύμη. Τυλίγουμε την ζύμη σε πλαστική μεμβράνη ή λαδόκολλα και αφήνουμε για δέκα με δεκαπέντε λεπτα στην κατάψυξη. Στη συνέχεια αφαιρούμε το περιτύλιγμα και κόβουμε την ζύμη σε ροδέλες και αν θέλουμε τα αφήνουμε έτσι ή πλάθουμε(μπαλίτσα) το κάθε κομμάτι που κόβουμε και στη συνέχεια του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε . Τα απλώνουμε σε χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 - 15 λεπτά στους 180ο C.

- Όταν τα μπισκότα πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα τότε είναι έτοιμα. (Ακόμα και όταν θα περάσουν τα 10 -15 λεπτά ψησίματος τα μπισκότα θα είναι πολύ μαλακά) Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για να γίνουν τραγανά. Αποθηκεύστε τα και απολαύστε τα όποια ώρα της ημέρας θέλετε!

- Μπορούμε να κρατήσουμε την ζύμη σε ρολό στην κατάψυξη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αφήνουμε 15 λεπτά να ξεπαγώσει ελαφρά η ζύμη και κόβουμε τα μπισκότα.

Καλή επιτυχία!!!

Μάθε πόσες θερμίδες έχει η αγαπημένη σου σοκολάτα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα