Πατατούλες με μανιτάρια στο τηγάνι

Πατατούλες με μανιτάρια στο τηγάνι

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ:

1 ½ κ. φρέσκιες μικρές πατατούλες

1 κ. μανιτάρια ( champignons de Paris ή πορτομπέλο ή πλευρώτους) καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά κοπανισμένη

½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 φλυτζάνια λευκό κρασί

½ φλυτζάνι ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

½ κουτάλι του γλυκού ρίγανη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Με μια σκληρή βούρτσα τρίβουμε καλά τις πατατούλες για να τις καθαρίσουμε από χώματα και σκόνες. Δεν αφαιρούμε την φλούδα τους. Τις πλένουμε καλά, τις βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά και τις βγάζουμε πριν μαλακώσουν πολύ. Έπειτα, τις στραγγίζουμε, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος και τις κρατάμε στην άκρη.

Πλένουμε τα μανιτάρια σε τρεχούμενο νερό στα γρήγορα, έτσι ώστε να μην απορροφήσουν νερό κατά τη διάρκεια της πλύσης. Τα σκουπίζουμε, τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα σοτάρουμε σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο. Μόλις βγάλουν τα υγρά τους (μετά από 5-7 λεπτά), προσθέτουμε και τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το σκόρδο και τη ρίγανη. Όταν μαλακώσουν και πιούν τα υγρά τους, σβήνουμε με κρασί. Όταν αρχίσει να συρρικνώνεται η σάλτσα του τηγανιού προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακινούμε το τηγάνι για να πάει παντού. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε την τηγανιά ζεστή, συνοδεύοντας το αρνάκι των Χριστουγέννων.    

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα