Το πιάτο της ημέρας: Πεντανόστιμη πίτα με χοιρινό και κοτόπουλο

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 40 ΛΕΠΤΑ

ΨΗΣΙΜΟ: 45 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ  ΤΑΨΙ 36ΑΡΙ
5ΟΟ ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ
100 ΓΡ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
100 ΓΡ ΦΥΤΙΚΗ  ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
1 ΚΤ ΓΛ ΞΥΔΙ
1/2 ΑΛΑΤΙ
1/4 ΚΤ ΓΛ ΖΑΧΑΡΗ
ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ
1ΚΤΣ ΦΥΤΙΚΗ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΛΕΙΨΗ:

1 ΚΡΟΚΟ ΑΥΓΟΥ ΜΕ  ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ:

ΣΟΥΣΑΜΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
1 ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΡΑΣΜΕΝΟ
2 ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
400 ΓΡ ΛΑΙΜΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΥΒΑΚΙΑ
6-8 ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
300 ΓΡ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
1/2 ΜΑΤΣΑΚΙ ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
60 ΓΡ. ΦΥΤΙΚΗ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ
1/4  ΚΤ ΓΛ ΜΠΑΧΑΡΙ
ΑΛΑΤΙ
ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΑΚΟΥΒΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ. ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΑΛΑΚΟ ΖΥΜΑΡΑΚΙ, ΤΟ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΟ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ.

ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΙΑ ΦΩΤΙΑ Κ ΠΕΡΙΠΟΥ 1300ΜΛ ΝΕΡΟ ΑΛΑΤΙ Κ ΠΙΠΕΡΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ  ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΖΟΥΜΑΚΙ ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΟ ΜΑΔΑΜΕ Κ Τ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. Σ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΗΓΑΝΙ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΓΙΑ 8-1Ο ΛΕΠΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ Κ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ 2-3 ΛΕΠΤΑ
ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΚΟΡΔΟΥ Κ ΥΓΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΩΜΟ ΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙ.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ Κ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ. ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΤΗΝ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ  ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ Τ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ  ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ
ΤΟ ΜΠΑΧΑΡΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΛΑΔΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΑΚΙ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ ΜΑΣ. ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΦΡΥΓΑΝΙΑ Κ ΜΕΤΑ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ  ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΦΥΛΛΟ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ.

ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ Κ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΞΟΧΕΣ
ΠΕΡΝΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΓΑΛΑ ΚΡΟΚΟΥ ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΟΥΣΑΜΙ Κ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 4Ο-45'

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα