To πιάτο της ημέρας: Μήλα γιορτινά με μπαχαρικά και γιαούρτι

ΜΗΛΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Προετοιμασία:20 λεπτά

Βράσιμο: 1 ώρα

Υλικά για 12 μήλα

12 κόκκινα μήλα μεσαίου μεγέθους

1 κ.σ καρφάκια γαρίφαλα

2 μπαστουνάκια κανέλας

1 μπαστουνάκι βανίλιας

2 φλιτζάνια κονιάκ

700 γρ. ζάχαρη

Για τη κρέμα γιαουρτιού

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

100 γρ. ζάχαρη άχνη

Κανέλα σε σκόνη

Διαδικασία

Καθαρίζουμε με ένα μαχαιράκι τα μήλα και με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα σποράκια χωρίς να κόψουμε το μήλο. Καρφώνουμε σε κάθε μήλο από 2-3 γαρίφαλα. Τοποθετούμε τα μήλα το ένα δίπλα στο άλλο σε μια ρηχή ,φαρδιά κατσαρόλα . Προσθέτουμε τα μπαστουνάκια κανέλας, τη βανίλια, το κονιάκ, τη ζάχαρη. Τέλος βάζουμε τόσο νερό ώστε να φτάσει μέχρι το μέσο των μήλων. Σιγοβράζουμε με τη κατσαρόλα μισοξεσκέπαστη για 1 ώρα  περίπου μέχρι να καραμελώσουν ωραία τα μήλα και να πήξει ωραία το σιρόπι.

Όταν είναι έτοιμα τα μήλα αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Βγάζουμε τα μήλα από το σιρόπι και τα κρατάμε χωριστά.

Σερβίρουμε τα μήλα κρύα ή χλιαρά. Τα γεμίζουμε με τη κρέμα γιαουρτιού με τη βοήθεια του κορνέ, φροντίζοντας να βάλουμε και αρκετό γιαούρτι πάνω στο μήλο. Σερβίρουμε με το σιρόπι που έβρασαν τα μήλα και πασπαλίζουμε με σκόνη κανέλα.

Για την κρέμα γιαουρτιού αφρατεύουμε με ένα αυγοδάρτη το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη και μεταφέρουμε το μίγμα σε κορνέ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα