Το γλυκό της ημέρας: Τούρτα Πάβλοβα

Υλικά για μια τούρτα διαμέτρου 22 εκ

500 γρ. κρέμα γάλακτος

6 ασπράδια

200 γρ. ζάχαρη

100 γρ. νερό

500 γρ. φράουλες

400 γρ. μπεζέδες

Διαδικασία


Κόβουμε τα 300 γρ. από τις φράουλες σε κυβάκια. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Kάνουμε μια ξανθιά καραμέλα με το νερό και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την καραμέλα στη μαρέγκα που έχουμε ετοιμάσει και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το χτύπημα. Ενώνουμε την σαντιγί με την μαρέγκα και τους μπεζέδες και μεταφέρουμε το μίγμα σε φόρμα δαχτυλίδι. Παγώνουμε στη κατάψυξη. Ετοιμάζουμε ένα κουλί φράουλας πολτοποιώντας τις υπόλοιπες φράουλες με 3 κ.σ ζάχαρη άχνη. Σερβίρουμε το παγωτό Πάβλοβα με τη σάλτσα φράουλα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα