Euro 2012: Η Ισπανία ο μεγάλος νικητής

Η Ισπανία κυρίαρχος της Ευρώπης και πάλι! Μετά το Euro 2008, το Moudial 2010, τώρα και το Euro 2012 σε έναν τελικό - περίπατο για την Ισπανία απέναντι στην Ιταλία!

Με την άνετη νίκη της με 4-0 επί της Ιταλίας στον τελικό του Κιέβου υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της και έγινε η πρώτη ομάδα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου με τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις σε Εuro και Μουντιάλ.

Το συγκρότημα του Ντελ Μπόσκε επικράτησε  άνετα με 4-0 Ιταλίας στον τελικό του Euro 2012, που διεξήχθη στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου, κι έγινε η πρώτη ομάδα που γεύτηκε για δεύτερη συνεχή διοργάνωση το… νέκταρ της επιτυχίας μέσα από το «άγιο δισκοπότηρο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου…

Παράλληλα οι «φούριας ρόχας» με τη σημερινή τους επικράτηση έφτασαν τις 3 κατακτήσεις Euro και έπιασαν στην κορυφή της σχετικής λίστας τη Γερμανία, η οποία ήταν μέχρι σήμερα

Το πρώτο γκολ της ομάδας του Ντελ Μπόσκε σημείωσε στο 14ο λεπτό ο Νταβίντ Σίλβα με κεφαλιά, ενώ το δεύτερο τέρμα της σημείωσε στο 42΄ο Άλμπα με ωραίο πλασέ.

Γκολ για την Ισπανία με σουτ από τον Μάτα στο 88 και κάνει το Ισπανία - Ιταλία 4 - 0! O Μάτα  αντικαθιστά από το 86' τον Ινιέστα Πρώτη συμμετοχή του Μάτα στο Euro!

Γκολ για την Ισπανία με σουτ από τον Τόρες στο 83. Το Euro 2012 οριστικά στην Ισπανία! Νέα τρομερή κάθετη του Τσάβι, ο Τόρες μόνος απέναντι στον Μπουφόν και 3-0!

Στο 61ο λεπτό τραυματίστηκε ο Μότα. Βγήκε από το παιχνίδι. Με 10 παίκτες συνεχίζει η Ιταλία

Στο 75ο λεπτό αλλαγή για Ισπανία. Ο Τόρες αντικατέστησε τον Φαμπρέγκας

Στο 83ο λεπτό μπαίνει το τρίτο γκολ για την Ισπανία από τον Τόρες

Το τέλος του α ημιχρόνου βρίσκει την σαφώς ανώτερη Ισπανία να προηγείται με 2 - 0 απέναντι στην Ιταλία, στον τελικό του  Euro 2012.

Η Ισπανία με έναν εκπληκτικό Ινιέστα έχει εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες τις και προηγείται με 2-0

Γκολ για την Ισπανία στο 42' με σουτ από τον Τζόρντι Άλμπα Άλλη μία εξαιρετική κάθετη πάσα του Ινιέστα, βγάζει μόνο του τον Άλμπα απέναντι στον Μπουφόν και 2-0!

Ισπανία- Ιταλία 2-0 στο 42'

Oι «φούριας ρόχας» προηγούνται με 2-0 στο σκορ. Η ομάδα του Ντελ Μπόσκε έκανε το 1-0 με τέρμα του Σίλβα, ο οποίος με κεφαλιά στο 14' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπουφόν, μετά από σέντρα του Φάμπρεγας από τα δεξιά.

Το δεύτερο γκολ των Ισπανών σημείωσε με πλασέ στο 42΄ο Άλμπα, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Ιταλό γκολκίπερ, αναγκάζοντάς τον να μαζέψει για δεύτερη φορά την μπάλα από το βάθος της εστίας του.

Γκολ με κεφαλιά από τον Νταβίντ Σίλβα για την Ισπανία.

Ισπανία- Ιταλία 1-0

Κάθετη πάσα του Ινιέστα στον Φάμπρεγκας, αυτός μπαίνει στην περιοχή από δεξιά, γυρίζει στον Σίλβα ο οποίος με κεφαλιά από κοντά ανοίγει το σκορ!

Γκολ: 14' Νταβίντ Σίλβα

Το πρώτο πεντάλεπτο φεύγει με την Ιταλία να έχει την κατοχή (55%)

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα