Γιατί ο Τεντόγλου αρνήθηκε να κρατήσει τη σημαία στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Γιατί ο Τεντόγλου αρνήθηκε να κρατήσει τη σημαία στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πλέον το φαβορί για σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γιατί ο Μίλτος Τεντόγλου που αποτελούσε την πρώτη επιλογή δε θα κρατήσει τη σημαία.

Η εθνική ομάδα μπάσκετ πήρε το βράδυ της Κυριακής πανηγυρική πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Και επιστρέφει στην κορυφαία και ιστορικότερη διοργάνωση για πρώτη φορά μετά το 2008 και το Πεκίνο. Λίγη ώρα μετά τη νίκη - πρόκριση απέναντι στην Κροατία κυκλοφόρησε η είδηση πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι το πρώτο φαβορί για να αποτελέσει τον σημαιοφόρο της ελληνικής Ολυμπιακός αποστολής στο Παρίσι.

Ο Γιάννης έχει... ανέβει στην πυραμίδα των προτιμήσεων των ανθρώπων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής μετά την άρνηση του Μίλτου Τεντόγλου να είναι εκείνος ο σημαιοφόρος, όπως του προτάθηκε.

Το χάδι και το «ευχαριστώ» του Σπανούλη στον Γιάννη Αντετοκούνμπο! (pic)

«Θα ήταν τιμή να είμαι σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανάμεσα σε κορυφαίους αθλητές. Αν είμαι σημαιοφόρος θα είναι σπουδαίο, αν όχι… ΟΚ. Είμαι χαρούμενος που ανήκω σε μια καλή ομάδα. Ελπίζω να είμαι πιο υγιής και να προσπαθήσουμε να πετύχουμε κάτι. Θα απολαύσω κάθε στιγμή. Ακόμη έχω φλόγα μέσα μου, ίσως ακόμη πιο μεγάλη, για να αποδείξω ότι μπορώ να τα καταφέρω σε καλό επίπεδο. Εύχομαι να είμαι παράδειγμα σε όλο τον κόσμο και στα παιδιά μου», ανέφερε ο Αντετοκούνμπο μεταξύ άλλων, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως όταν ενημερώθηκε από τον Βαγγέλη Λιόλιο για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο... πέταξε από τη χαρά του.

Γιατί αρνήθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου

Η πρώτη επιλογή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ήταν ο Μίλτος Τεντόγλου. Ωστόσο ο Έλληνας πρωταθλητής ευχαρίστησε αλλά αρνήθηκε την άκρως τιμητική πρόταση και δε θα είναι εκείνος ο σημαιοφόρος της αποστολής. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή που έχει υπάρξει, ο Μίλτος Τεντόγλου αρνήθηκε την πρόταση για να κρατήσει τη σημαία λόγω του πολύ φορτωμένου προγράμματος που έχει.

Έχει φουλ πρόγραμμα με προπονήσεις και υποχρεώσεις και δε θέλει να παρεκκλίνει στο ελάχιστο απ' αυτό, καθώς είναι πολύ σημαντικό για να εμφανιστεί πανέτοιμος και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση που θέλει στους μεγαλύτερους αγώνες που έχει μπροστά του.

Ως εκ τούτου, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή περίμενε για να δει αν θα προκριθεί η ομάδα μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να κάνει την πρότασή της στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Δεν αποκλείεται οι σημαιοφόροι να είναι δύο, αφού έχει προκύψει και το σενάριο για τη Μαρία Σάκκαρη. Όπως και να έχει αύριο θα γνωρίζουμε αφού θα συνεδριάσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και θα υπάρξει οριστική απόφαση.

Πηγή: sportal.gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα