Euro 2024: Η Γερμανία προετοιμάζεται για 7 εκατ. φιλάθλους και πάνω από 300 εκδηλώσεις

Euro 2024: Η Γερμανία προετοιμάζεται για 7 εκατ. φιλάθλους και πάνω από 300 εκδηλώσεις

Από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου 2024, η Γερμανία θα φιλοξενήσει σε δέκα πόλεις της το Euro 2024. Θα συμμετάσχουν ομάδες από 24 χώρες, περίπου 2,7 εκατομμύρια επισκέπτες θα παρακολουθήσουν τους 51 αγώνες στα γήπεδα και άλλα επτά εκατομμύρια φίλαθλοι αναμένονται στους χώρους φιλάθλων, όπως αναφέρει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα της Ιταλίας calcio e finanza

Εκτός από εκείνα που  θα συμβούν εντός των γηπέδων, ενδιαφέρον παρουσιάζουν όλα αυτά που θα συμβούν εκτός. Αποκορύφωμα θα είναι το πολιτιστικό πρόγραμμα του Euro 2024, το οποίο θα φέρει κοντά τους ανθρώπους έξω από τα γήπεδα με περισσότερες από 300 εκδηλώσεις με θέμα το ποδόσφαιρο, προσκαλώντας τους σε διάλογο και συμμετοχή.

«Η Γερμανία γιορτάζει ένα φεστιβάλ ποδοσφαίρου. Ειδικά σε περιόδους διεθνών εντάσεων, αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός προσφέρει την ευκαιρία να παρουσιαστεί η Γερμανία ως ένας κοσμοπολίτικος, βιώσιμος και ειρηνικός ταξιδιωτικός προορισμός, θέτοντας έτσι παράδειγμα κατανόησης και ανεκτικότητας για διαφορετικούς λαούς. Από την άλλη, αναμένουμε σημαντική ώθηση στον εισερχόμενο τουρισμό», είπε η πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου του γερμανικού εθνικού συμβουλίου Τουρισμού  (DZT) Πέτρα Χενρόρφερ.

«Τα διαθέσιμα μέχρι στιγμής δεδομένα για μακροπρόθεσμες προκαταβολικές κρατήσεις δωματίων ξενοδοχείων σε μεγάλες διαδικτυακές πύλες και για κρατήσεις πτήσεων τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2024 είναι πολύ πάνω από τους μακροπρόθεσμους μέσους όρους. Συγκεκριμένα, οι χώρες που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σημειώνουν ανάπτυξη άνω του μέσου όρου, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες μας. Ως αποτέλεσμα, το αθλητικό γεγονός θα μπορούσε να δημιουργήσει επιπλέον όγκο διανυκτερεύσεων έως και 4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Επιπλέον, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα προσφέρει τη δυνατότητα για περαιτέρω αναβίωση της εικόνας της Γερμανίας ως ταξιδιωτικού προορισμού», πρόσθεσε.

Από τις αρχές Μαρτίου, 11 τοιχογραφίες μεγάλης κλίμακας με μοτίβα για τη δύναμη του ποδοσφαίρου είναι ορατές από μακριά σε όλες τις πόλεις υποδοχής ως ένδειξη φιλοξενίας, δημιουργώντας μια γέφυρα μεταξύ της τέχνης του δρόμου, της κουλτούρας των οπαδών και της ταυτότητας των κατοίκων.

Σε οκτώ από τις δέκα πόλεις θα υπάρχει ένα "Dream Stadium", όπου η τέχνη, ο πολιτισμός και το ποδόσφαιρο θα συγχωνευθούν. Πολυάριθμες εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στα συμμετέχοντα έθνη, με τουρνουά για παιδιά και εφήβους και πολιτιστικά προγράμματα για όλη την οικογένεια.

Επτά πόλεις θα έχουν ένα «ποδοσφαιρικό χωριό» που περιμένει ντόπιους και διεθνείς επισκέπτες με ζωντανή ψυχαγωγία, σόου, δραστηριότητες και, φυσικά, δημόσια προβολή κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Κορυφαίοι Γερμανοί καλλιτέχνες θα εμφανιστούν στο «Euro 2024 Φεστιβάλ Στουτγκάρδης» με φόντο το ιστορικό κάστρο στις 13 Ιουνίου: η τραγουδίστρια Λιόνε, ο DJ και παραγωγός Τόπικ, ο σούπερ σταρ Ρόμπιν Σουλτς και ο τοπικός ήρωας της τέκνο Λε Σουκ θα γιορτάσουν μαζί την έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με 30.000 φιλάθλους.

Η πρωτεύουσα, το Βερολίνο, θα διοργανώσει ένα αξέχαστο φεστιβάλ ποδοσφαίρου με περίπου 2,5 εκατομμύρια καλεσμένους. Ένα πάρκο θα δημιουργηθεί κατά μήκος της "Straße des 17. Juni" με θέα την Πύλη του Βρανδεμβούργου, τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική εστία στον κόσμο κατά τη διάρκεια του τουρνουά. 

A. Bαζογιάννης

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα