Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-3: Ζωντανός στη μάχη του τίτλου με ανατροπή στο Καραϊσκάκη

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-3: Ζωντανός στη μάχη του τίτλου με ανατροπή στο Καραϊσκάκη

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Ποντένσε, ο Παναθηναϊκός όμως ισοφάρισε με τον Μπακασέτα και στη συνέχεια με δύο γκολ του Ιωαννίδη πήρε μεγάλη νίκη με 3-1 στο Καραϊσκάκη στο ντέρμπι της πρεμιέρας των play off της Stoiximan Super League, μένοντας ζωντανός στη μάχη του τίτλου.

Το ξεκίνημα του ντέρμπι δεν ήταν καθόλου καλό για τους Πράσινους που αναγκάστηκαν να κάνουν αλλαγή μόλις στο 7ο λεπτό και μάλιστα τερματοφύλακα: Έξω ο Ντραγκόφσκι που ένιωσε ενοχλήσεις, μέσα ο Λοντίγκιν. Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Φατίχ Τερίμ προσπάθησε να απειλήσει και είχε την πρώτη της στιγμή στο 13′ με το σουτ του Παλάσιος εντός περιοχής που κόντραρε ο Κάρμο, με τους Ερυθρόλευκους, από την άλλη πλευρά, να έχουν νευρικότητα στο παιχνίδι τους.

 
Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 24′, όταν ο Ορτέγα έδωσε στον Ποντένσε, ο οποίος με ωραία κίνηση και σουτ δοκάρι και μέσα έκανε το 1-0 και έβαλε φωτιά στις εξέδρες. Φωτιά, όμως, που θα έσβηνε στη συνέχεια…

Ο Παναθηναϊκός ανασυντάχθηκε, ανέβηκε κάπως μετά το ημίωρο, έγινε επικίνδυνος στο 36′ με τον Μπερνάρ και τελικά κατάφερε, όσο δύσκολο κι αν φαινόταν, να κάνει την ανατροπή πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου! Στο 41′ ο Έσε πρόλαβε να απομακρύνει πάνω στη γραμμή μετά το «τσίμπημα» του Μπερνάρ προ του Πασχαλάκη αλλά ο Μπακασέτας στην επαναφορά έκανε το 1-1, για να ακολουθήσει το… θρίλερ των καθυστερήσεων: Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 45+2′ σε τελείωμα του Ναβάρο εντός περιοχής μετά το γύρισμα του Ορτέγα, γκολ του Ιωαννίδη από κοντά, μετά την απόκρουση του Πασχαλάκη σε σουτ του Μπακασέτα, και 1-2 στο 45’+4′!

Το φινάλε του πρώτου μέρους, με λίγα λόγια, ήταν ονειρικό για τους Πράσινους και εφιαλτικό για τους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι επηρεάστηκαν πάρα πολύ ψυχολογικά και φάνηκε στη συνέχεια του παιχνιδιού… Οι Πειραιώτες είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν είχαν και τον τρόπο για να το αξιοποιήσουν αυτό, με αποτέλεσμα ο χρόνος να κυλάει χωρίς να απειλούν πραγματικά τους φιλοξενούμενους.

Ο Μεντιλίμπαρ έβγαλε Μασούρα και Όρτα για να βάλει Φορτούνη και Τσικίνιο στο 60′ αλλά η απόδοση της ομάδας του δεν άλλαζε, με τον Παναθηναϊκό να μην κινδυνεύει ιδιαίτερα, να κρατάει το 1-2 και να ψάχνει τη μία φάση για να πετύχει τρίτο γκολ και να κλειδώσει το τρίποντο. Και αυτή η φάση ήρθε στο 70ο λεπτό…

Η ομάδα του Τερίμ βγήκε ωραία μπροστά, ο Μπερνάρ από αριστερά έκανε το γύρισμα και ο Ιωαννίδης σκόραρε ξανά για το 1-3 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τα δεδομένα στη βαθμολογία να αλλάζουν: Στην 3η θέση, πλέον, ο Παναθηναϊκός με 59 βαθμούς και στην 4η ο Ολυμπιακός με 57.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Κάρμο, Ορτέγα, Έσε (71′ Ιμπόρα), Όρτα (60′ Τσικίνιο), Ποντένσε (71′ Γιόβετιτς), Μασούρας (60′ Φορτούνης), Ναβάρο (73′ Ελ Αραμπί), Ελ Κααμπί.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι (7′ Λοντίγκιν), Κώτσιρας, Αράο, Ακαϊντίν, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας (83′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (83′ Τζούριτσιτς), Παλάσιος (76′ Ούγκο), Ιωαννίδης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα