Εμμανουήλ Καραλής: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ. Το αφιέρωσε στη μητέρα του

Εμμανουήλ Καραλής: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ. Το αφιέρωσε στη μητέρα του

Με το γνωστό του χαμόγελο να φωτίζει το πρόσωπό του, αλλά και αρκετό τρακ, ο Εμμανουήλ Καραλής ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μικρής πίστας στη Γλασκόβη.
Ο Έλληνας επικοντιστής, 3 χρόνια μετά την 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, το πρώτο του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία της ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση.

«Δεν ξέρω, δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Ερχόμενος εδώ, είχα έρθει ως επιλαχών και δεν είχα πάρα πολλές βλέψεις. Ήθελα να κάνω ένα ρεκόρ. Όποτε φοράω τη φανέλα της εθνικής πάω καλά», είπε.

Σε έναν αγώνα που δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε, φλερτάροντας με τον αποκλεισμό στα 5,65, κατάφερε να τα ανατρέψει όλα και να φύγει από μια διοργάνωση έχοντας ξεπεράσει όρια που ούτε ο ίδιος πίστευε. Με μια επίδοση στα 5,85, ένα εκατοστό κάτω από το ατομικό του ρεκόρ.

«Πραγματικά δεν πίστευα κι εγώ στον εαυτό μου ερχόμενος εδώ. Μόνο η μητέρα μου πίστευε, οπότε αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω στην μητέρα μου γιατί μόνο αυτή πίστευε σε μένα. Κατά τη διάρκεια της σεζόν είχα πολλά τεχνικά λάθη, είχα πολλές δυσκολίες αλλά πίστευε σε μένα και όταν μια μητέρα πιστεύει στο γιό της δίνει μεγάλη δύναμη για να συνεχίσει. Η μητέρα μου όταν κερδίζω το πρώτο μετάλλιο στη διοργάνωση. Είναι πολύ σημαντικό και την ευχαριστώ πολύ, την αγαπώ πολύ».

Ο Μίλτος Τεντόγλου υποδέχθηκε στο ξενοδοχείο με μια μεγάλη αγκαλιά τον φίλο του και συναθλητή του, ενώ το ίδιο έκανε και ο Γιώργος Πομάσκι.

Παίρνει το μετάλλιο από τη μητέρα του και το επιδεικνύει όλο περηφάνεια στα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Τα «χρυσά» παιδιά του ελληνικού στίβου, ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Εμμανουήλ Καραλής, σήκωσαν τη σημαία της χώρας μας ξανά ψηλά και αφήνουν υποσχέσεις για ανάλογες επιτυχίες και στο Παρίσι, στο μεγάλο ραντεβού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα