ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1: Μόνος πρώτος πλέον ο ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1: Μόνος πρώτος πλέον ο ΠΑΟΚ

Μόνος πρώτος πλέον ο ΠΑΟΚ, χάρις τα δύο γκολ του Κίρλι Ντεσπόντοφ. Μείωσε ο Μπακασέτας με το πρώτο του τέρμα στον Παναθηναϊκό, όμως δεν ήταν αρκετό...
 
Την σπουδαία νίκη στην 20η αγωνιστική της Stoiximan Super League και τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει ο ΠΑΟΚ μετά το 2-1 επί του Παναθηναϊκού.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε πρωταγωνιστή τον Ντεσπόντοφ με δύο τέρματα (43’-56’), για τα εννιά συνολικά του στο πρωτάθλημα και πλέον βρίσκεται στο +3 από τους «πράσινους».

Από τη δική του μεριά το «τριφύλλι» είχε τις στιγμές του στο παιχνίδι, μείωσε με το πρώτο γκολ του Μπακασέτα (51′ πεν.), όμως γνώρισε την ήττα.

Τα πλάνα των προπονητών
Με τον Κοτάρσκι κάτω από την εστία και τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Σάστρε, Κεντζιόρα, Kουλιεράκη και Μπάμπα άρχισε το ματς ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Στα χαφ πήραν θέση οι Μεϊτέ- Οζντόεφ και μπροστά τους ο Μουργκ. Στο δεξί «φτερό» ήταν ο Ντεσπόντοφ, στο αριστερό ο Τάισον και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπράντον Τόμας.

 Από την απέναντι πλευρά, ο Φατίχ Τερίμ επέλεξε τον Ντραγκόφσκι κάτω από το τέρμα, με τους Βαγιαννίδη, Ούγκο, Γεντβάι και Μλαντένοβιτς στην τετράδα της άμυνας.

Αράο και Κώτσιρας ήταν πίσω από τον Μπακασέτα στον άξονα, με τους Μαντσίνι-Αϊτόρ στα άκρα και τον Γερεμέγεφ στην κορυφή της επίθεσης.

Υποτονική αρχή
Υποτονικό ήταν το σπουδαίο ματς στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να «πατάει» περιοχή στο 4’ με τον Τόμας και εν συνεχεία να μην μπορεί να βρεθεί κοντά σε αυτή.

Ο Παναθηναϊκός κρατούσε εύκολα τον αντίπαλό του μακριά από τα καρέ του Ντραγκόφσκι και δημιούργησε την πρώτη του τελική στο 19’ με το μακρινό σουτ του Μπακασέτα.

Παράλληλα ούτε ο ίδιος μπορούσε να βρεθεί σε απόσταση βολής από τον Κοτάρσκι, με την αλληλουχία του αγώνα να έχει… φάουλ, λάθη και μονομαχίες στον χώρο του κέντρου.

Δύο φόρες… 1-0 στην πρώτη τελική!
Αυτό συνέβαινε ως το 37’, όταν οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ εκτός περιοχής. Ο Μουργκ βρήκε τον Κουλιεράκη που με κεφαλιά σκόραρε στην πρώτη τελική της ομάδας του. Αλλά όλα αυτά δε μέτρησαν, καθώς ύστερα από απόδειξη του VAR το γκολ δεν κατοχυρώθηκε για οφσάιντ. 
Η φάση αυτή έβγαλε μια… ζωντάνια στους παίκτες και έξι λεπτά μετά, εκείνοι του Λουτσέσκου την εκμεταλλεύτηκαν στην αντεπίθεση.

Ο Τάισον διέσχισε πολλά μέτρα με την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή την πάσαρε στον Ντεσπόντοφ, ο οποίος με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 1-0 στην πρώτη τελική για… δεύτερη φορά! Κάτι που δεν το συναντάμε και πολύ συχνά…

Ύστερα από αυτό το τέρμα ακολούθησε ένταση στους πάγκους, με τους ψυχραιμότερους να παρεμβαίνουν και να βάζουν τέλος.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μακρινό σουτ του Αράο στο οποίο ο Κοτάρσκι έδιωξε εντυπωσιακά, στέλνοντας τους Θεσσαλονικείς με το υπέρ τους σκορ στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Το «πρώτο» του Μπακασέτα
Ιδανική ήταν η εκκίνηση του δεύτερου 45λεπτου για τον Παναθηναϊκό, μιας και βρήκε το γκολ ισοφάρισης ουσιαστικά την πρώτη φάση του. Ο Μπακασέτας κέρδισε το πέναλτι από τον Τάισον, με τον διαιτητή να το υποδεικνύει ύστερα από την υπόδειξη του VAR να δει τη φάση.

Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και στο 51’ έκανε το 1-1 με το παρθενικό του τέρμα στα πράσινα στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, μετά και την παρουσία του στο ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο.

Αξιοσημείωτο ότι υπήρξε νέα ένταση, ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές του πέναλτι… 
«Χάθηκε» η μπάλα σε 19’’ και 2-1!
Αντί να… πέσει από αυτή την εξέλιξη, ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση και μέταλλο ομάδας που πάει για πρωτάθλημα. Αρχικά ο Τόμας πέτυχε γκολ που δε μέτρησε για οφσάιντ και εν συνεχεία η μπάλα… χάθηκε και εμφανίστηκε στα δίκτυα του Ντραγκόφσκι.

Μέσα σε 19’’ οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου κάλυψαν όλο το γήπεδο με έξι πάσες και ο Ντεσπόντοφ πέτυχε το 2-1, με το δεύτερο προσωπικό του στην αναμέτρηση. 
Πάνω-κάτω, αλλά…
Ναι μεν ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν μπροστά στο σκορ, όμως δεν κλεινόταν πίσω και προσπαθούσε να βρει το τρίτο τέρμα του για να «κλειδώσει» τη νίκη.

Στο 66’ ο Μπάμπα απείλησε με σουτ το οποίο κατέληξε άουτ, ενώ πέντε λεπτά μετά το «τριφύλλι» έφτασε κοντά στο 2-2. Ο Κοτάρσκι έδειξε τα αντανακλαστικά του στην προβολή του Μπακασέτα και «κράτησε» το 2-1 για την ομάδα του.

Στο 74′ ο νεοεισελθών Κωνσταντέλιας πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή των αντιπάλων του και σούταρε, με την μπάλα να παίρνει ύψος και να φεύγει πάνω από τα δοκάρια. Ο ίδιος απείλησε και στο 80′, με τον Ντραγκόφσκι να του λέει «όχι»!

Και έξι λεπτά αργότερα ο Κοτάρσκι έκανε την απόκρουση του ματς στο τετ α τετ του Μλναντένοβιτς! Έτσι ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την σπουδαία νίκη με 2-1 επί του Παναθηναϊκού.

Η ταυτότητα του ματς:
20η αγωνιστική Stoiximan Super League

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Ροχίτ Σάγκι

Βοηθοί: Όστεϊν-Σιμόν Ίτερλαντ, Τομ-Χάραλντ Γκόνεβικ

4ος: Στάθης Γκορτσίλας

VAR: Τoμ-Χάραλντ Χάγκεν

AVAR: Βασίλης Νικολακάκης

Κίτρινες: 50’ Τάισον, 52’ Μουργκ, 77’ Μπάμπα, 90+1’ Κουλιεράκης – 65’ Τζούριτσιτς, 79’ Μπερνάρ

Σκόρερ: 43’, 56’ Ντεσπόντοφ – 51’ (πεν.) Μπακασέτας

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (88’ Σβαμπ), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (72’ Α. Ζίβκοβιτς), Τάισον (72’ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (78’ Μάρκος Αντόνιο), Μπράντον Τόμας (88’ Τζίμας).

Στον πάγκο έμειναν οι: Zίβκοβιτς, Ράφα Σοάρες, Μιχαηλίδης, Τσιγγάρα.

Παναθηναϊκός (Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Bαγιαννίδης (64’ Λημνιός), Γέντβαι, Ούγκο (46’ Τζούριτσιτς), Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Αράο, Μαντσίνι (89’ Βιλένα), Αϊτόρ (46’ Μπερνάρ), Μπακασέτας, Γερεμέγεφ (46’ Τσέριν).

Στον πάγκο έμειναν οι: Λοντίγκιν, Αϊκαντίν, Πέρεθ, Ζέκα.

.novasports

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα