Γιούργκεν Κλοπ: Η απόφαση να αφήσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ της Λίβερπουλ

Γιούργκεν Κλοπ: Η απόφαση να αφήσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ της Λίβερπουλ

Ο Γιούργκεν Κλοπ φεύγει στο τέλος της σεζόν από τη Λίβερπουλ. Ο Γερμανός θα… αφήσει στο «Άνφιλντ» 100 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα λάμβανε εάν ολοκλήρωνε το συμβόλαιό του, όπως αποκάλυψε πριν από λίγες εβδομάδες ο αντιπρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας.

Ήταν μια απόφαση την οποία δεν περίμενε κανείς. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι νιώθει εξαντλημένος, χωρίς ίχνος ενέργειας και για αυτό αποφάσισε να κάνει πίσω και να αποχωρήσει από το «Άνφιλντ» σχεδόν εννιά χρόνια μετά.

  
Μάλιστα ο Κλοπ αποφάσισε να το κάνει, έχοντας ακόμα μπροστά του δύο ολόκληρες σεζόν, καθώς δεσμευόταν με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2026. Ο Γερμανός, ωστόσο, πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ και παράλληλα… αφήνει 100 εκατομμύρια ευρώ πίσω του.

Το σταθερό συμβόλαιο του Κλοπ με τους «κόκκινους» ανέρχεται στα 24 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Ωστόσο, πριν από μόλις λίγες εβδομάδες, ένας εκ των αντιπρόεδρων της γερμανικής ομοσπονδίας αποκάλυψε ότι, πέρα από το στάνταρ ποσό του συμβολαίου του, ο Κλοπ λαμβάνει από τη Λίβερπουλ διαφημιστικά μπόνους, τα οποία ξεπερνάνε τον ετήσιο μισθό του, σύμφωνα με το gazzetta.gr.

 
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Ραλφ Σάφερτ, ο Κλοπ λαμβάνει 50 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, καθώς τα διαφημιστικά μπόνους ανέρχονται στα 26 εκατομμύρια ευρώ! Αυτός φέρεται να ήταν και ο λόγος που η ομοσπονδία της Γερμανίας αποφάσισε να κάνει πίσω όταν έψαχνε προπονητή και να αφήσει την περίπτωση του Κλοπ.

«Η γερμανική ομοσπονδία δεν μπορεί να πληρώσει τον Κλοπ. Λαμβάνει 24 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο σταθερά, ενώ παίρνει επιπλέον 26 εκατομμύρια. Άρα 50 εκατομμύρια τον χρόνο», είχε δηλώσει ο αντιπρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας.

 
Βάσει των συγκεκριμένων αριθμών, ο Κλοπ αποφάσισε να αφήσει συνολικά 100 εκατομμύρια ευρώ από τη στιγμή που το συμβόλαιό του είχε διάρκεια έως το 2026…

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα