Προσγειώνεται στην Αθήνα ο Φατίχ Τερίμ - Τρία ντέρμπι σε επτά ημέρες για τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού

Προσγειώνεται στην Αθήνα ο Φατίχ Τερίμ - Τρία ντέρμπι σε επτά ημέρες για τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού

Τα πράσινα θα φορά για 1,5 χρόνο ο θρύλος του τουρκικού ποδοσφαίρου Φατίχ Τερίμ, καθώς χθες η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον Τούρκο προπονητή και την απομάκρυνση από το πάγκο των «πρασίνων» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Τερίμ αναμένεται να προσγειωθεί μετά τις 10 το πρωί στην Αθήνα και θα κατευθυνθεί στα γραφεία της ΠΑΕ, για την υπογραφή του συμβολαίου. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η επίσημη παρουσίασή του. Μαζί με τον Τερίμ, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νέων, έρχεται και το επιτελείο του, συγκεκριμένα ο Μερτ Τσετίν, ο οποίος ήταν για πολλά χρόνια βοηθός του στη Γαλατασαράι και ο Σουκρού Χανεντάρ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως σήμερα το απόγευμα θα κάνει και την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα, μια εβδομάδα πριν από τον πρώτο του αγώνα στη Stoiximan Super League.

Το πρώτο ματς που θα δώσει θα είναι ενάντια στον ΠΑΣ Γιάννινα την Τετάρτη (3/1,21:00) στο «Αποστολος Νικολαϊδης». Έπειτα την Κυριακή (7/1) θα αντιμετωπίσει επίσης στην έδρα του, τον Παναιτωλικό.

Θεωρητικά τα δύσκολα ξεκινούν την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, όταν οι πράσινοι υποδέχονται τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο για τον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Κυπέλλου. Έπειτα την Κυριακή, πάει στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου θα παίξει κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ την Τετάρτη 17/1 θα ακολουθήσει η ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά.

«Ευχαριστούμε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς»
Η ανακοίνωση της λύσης της συνεργασίας με τον Γιοβάνοβιτς.

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον προπονητή, Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Παναθηναϊκός και Γιοβάνοβιτς συμπορεύθηκαν για 2,5 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα το Τριφύλλι έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου το 2022 και επανήλθε στους ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων εφέτος με τη συμμετοχή στο Europa League. Συνολικά καθοδήγησε σε 113 αγώνες την ομάδα, μετρώντας 64 νίκες.

Ευχαριστούμε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και το επιτελείο του για την προσφορά τους στο σύλλογο, οδηγώντας την ομάδα σε ανοδική πορεία και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της επαγγελματικής διαδρομής τους. Η πόρτα του Παναθηναϊκού θα είναι πάντα ανοιχτή γι’ αυτόν».

Τι οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην αλλαγή προπονητή
Στόχος της διοίκησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και, προσωπικά, του Γιάννη Αλαφούζου δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, μετά και τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Έτσι, λοιπόν, φαίνεται πως το διαζύγιο με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν μονόδρομος μιας και θεωρείται πως με την υπάρχουσα κατάσταση, αλλά και αγωνιστική εικόνα, είναι δύσκολο να επιτευχθεί ο στόχος της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Μάλιστα, κομβικό σημείο ήταν και η πρόσφατη – εκτός έδρας – ήττα από τον Ατρόμητο (3-2) εξαιτίας της οποίας ο Παναθηναϊκός έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας. Πλέον, οι «πράσινοι» έχουν 34 βαθμούς και βρίσκονται στη δεύτερη θέση, έναν βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα