Europa League: Συνεχίζουν στο Conference Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Αποκλείστηκαν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ

Europa League: Συνεχίζουν στο Conference Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Αποκλείστηκαν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ

Με εντυπωσιακές νίκες, 5 - 2 επί της Τόπολα ο Ολυμπιακός και 4 - 2 επί της Ελσίνκι ο ΠΑΟΚ, σφράγισαν τη συνέχεια τους στα νοκ άουτ του Conference League την Άνοιξη. Αντίθετα, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αποχαιρέτησαν την Ευρώπη.

Ολυμπιακός
Μπορεί το ντεμπούτο του Κάρλος Καρβαλιάλ να έγινε σε άδειο γήπεδο, ωστόσο συνδυάστηκε με ωραίο ποδόσφαιρο, πεντάρα στη Μπάτσκα Τόπολα και πρόκριση στα νοκ άουτ του Conference League. Το σκορ άνοιξε στο 21’ o Ελ Κααμπί, με τον Ντάνιελ Ποντένσε να κάνει το 2 – 0 στο 40’ με εντυπωσιακό τελείωμα. Ο Πορτογάλος σκόραρε ξανά 2’ μετά για το 3 – 0 του ημιχρόνου.

Από την κεφαλιά του Ρέτσου ήρθε το αυτογκόλ του Ίλιτς για το 4 – 0 δευτερόλεπτα από την έναρξη του δεύτερου μέρους. Τα ατομικά λάθη όμως δεν έλειψαν ξανά, με τον Ορτέγκα να δίνει απλόχερα το 4  -1 στον Τζάκοβατς. Και μπορεί ο Κούβελιτς να αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στη μία ώρα παιχνιδιού, ωστόσο οι Σέρβοι βρήκαν κι άλλο γκολ με τον Τσίρκοβιτς στιγμές αργότερα. Το τελικό Ολυμπιακός Μπάτσκα Τόπολα 5 – 2 σημείωσε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 67’.

ΠΑΟΚ
Η ελληνική ομάδα με τους περισσότερους πόντους σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης έγινε ο ΠΑΟΚ που με το 4 – 2 επί του Ελσίνκι έμεινε αήττητος στον 7ο όμιλο του Conference. Μπορεί ο Ραντούλοβιτς να έδωσε το προβάδισμα στους Φινλανδούς, όμως το γκολ του Οζντόεφ στο 37’ έστειλε τις ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Ο Κωνσταντέλιας έκανε το 2 – 1 στο 47’, ενώ το αυτογκολ του Τόιβιο μετά από σουτ του Μιχαηλίδη, διαμόρφωσε το 3 – 1, 6 λεπτά μετά. Ο Μουργκ σκόραρε για το 4 – 1, προτού ο Χετεμάι μειώσει από την άσπρη βούλα στις καθυστερήσεις.

Παναθηναϊκός
Στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός ήθελε δύο αποτελέσματα με τη Μακάμπι Χάιφα, αλλά παρότι έφτιαξε φάσεις, ηττήθηκε και έμεινε εκτός Ευρώπης. Ο Ντάβιο στο 20’ έκανε το 1 – 0 για τους Ισραηλινούς, με τον Σερί να κεραυνοβολεί τον Λοντίγκιν στο 74’ για το 2 – 0.

Ο Ιωαννίδης μείωσε λίγο πριν το 90λεπτο, όμως οι πράσινοι δεν βρήκαν δεύτερο γκολ.

ΑΕΚ
Να μη χάσει ήθελε και η ΑΕΚ, στην έδρα του Άγιαξ για να περάσει στο Conference αλλά το γκολ του Άκπομ μετά την… πτήση του Αθανασιάδη της έβαλε δύσκολα. Ο Λιβάι Γκαρσία ισοφάρισε στο 10’ με ωραία κεφαλιά. Ο Κένεθ Τέιλορ έκανε το 2 – 1 για τους Ολλανδούς πριν το ημίχρονο.

Το τελικό 3 – 1 έγραψε ξανά ο Τσούπα Άκπομ, ξανά από λάθος του Αθανασιάδη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα