Ασταμάτητος ο ΠΑΟΚ πέρασε στους «16» με τέσσερα επί της Ελσίνκι

Ασταμάτητος ο ΠΑΟΚ πέρασε στους «16» με τέσσερα επί της Ελσίνκι

Πρωτοπόρος προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ στην φάση των «16» του Conference League, καθώς επικράτησε της Ελσίνκι με 4-2 στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης. Με την νίκη αυτή ο «δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να συγκεντρώσει 16 βαθμούς στον 7ο όμιλο του Conference League, με αποτέλεσμα να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που συγκεντρώνει τόσους βαθμούς σε οποιαδήποτε διοργάνωση της UEFA. Πλέον θα περιμένει να ολοκληρωθούν οι αγώνες μπαράζ προκειμένου να γίνει η κλήρωση της νοκ-αουτ φάσης, όπου θα μάθει την αντίπαλό του.

 Αναλυτικά η τελική βαθμολογία του 7ου ομίλου:

 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, όμως οι παίκτες της Ελσίνκι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Ραντούλοβιτς. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων ξέφυγε από την άμυνα του ΠΑΟΚ, πήρε την μπάλα έπειτα από την κάθετη του Μπαντέ και εκτέλεσε τον Κοτάρσκι με διαγώνιο σουτ.

Αμέσως μετά το γκολ που δέχθηκαν, οι παίκτες του Ρασβάν Λουτσέσκου άρχισαν να πιέζουν για να ισοφαρίσουν το σκορ, όμως έχασαν αρκετές και μεγάλες ευκαιρίες με τους Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλια και Μιχαηλίδη. Τελικά το πολυπόθητο γκολ μπήκε στο 37’ όταν ο Τάισον βγήκε στον χώρο και έδωσε στον Μεϊτέ, ο οποίος με την σειρά του γύρισε στον Οζντόεφ που σκόραρε με δυνατό σουτ.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο ΠΑΟΚ μπήκε με... σπασμένα τα φρένα καθώς σκόραρε στο 47ο λεπτό και ανέτρεψε το σκορ με τον Κωνσταντέλια να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας και να σκοράρει με αριστερό σουτ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και έξι λεπτά αργότερα κατάφεραν να σημειώσουν και τρίτο γκολ, με τον Μιχαηλίδη να είναι αυτός που σούταρε για να μπει ένα αυτογκόλ απο την Ελσίνκι το οποίο έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον ΠΑΟΚ. Ο Έλληνας άσσος έκανε ένα κοντινό σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Τοίβιο και άλλαξε πορεία, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα αντίπαλα δίχτυα καθώς ο γκολκίπερ δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

 Έχοντας κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι, οι παίκτες του Λουτσέσκου έπαιζαν πιο ελεύθερα κάτι το οποία φαίνεται και στην εξαιρετική τους συνεργασία πριν σημειωθεί το 4ο γκολ, με τον Μουργκ να είναι ο τελικός αποδέκτης και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. 

Οι αρχικές ενδεκάδες της αναμέτρησης:

 
ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Τροστ-Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Τόμας

Ελσίνκι: Μαένπα, Τοίβιο, Ντα Γκράκα, Χαμαλάινεν, Σοΐρι, Κανελλόπουλος, Λίνγκαμ, Κέσκινεν, Χοστίκα, Ραντούλοβιτς, Μπαντέ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα