Επεισόδια στο Βόλος – Ολυμπιακός: Υπέρμετρη αστυνομική βία – Κινδύνευσαν παίκτες και φίλαθλοι

Επεισόδια στο Βόλος – Ολυμπιακός: Υπέρμετρη αστυνομική βία – Κινδύνευσαν παίκτες και φίλαθλοι

Tην παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσε η ανακοίνωση – καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός για ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, με αφορμή τα απαράδεκτα γεγονότα που έγιναν χθες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στη διάρκεια του αγώνα Βόλος – Ολυμπιακός.
Αστυνομικοί να πετούν κρότου λάμψεις και δακρυγόνα μέσα στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού.

Ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και του Βόλου να τρέχουν να σωθούν, να καλυφθούν με κάθε τρόπο από τα χημικά. Κάποιοι ημιλιπόθυμοι, να υποβαστάζονται.

Φίλαθλοι με παιδιά να στιβάζονται στα υψηλότερα επίπεδα του γηπέδου για να μπορέσουν να ανασάνουν. Άλλοι να λιποθυμούν και να μεταφέρονται σηκωτοί εκτός γηπέδου.

Ασθενοφόρα να περιθάλπουν τραυματίες και φιλάθλους με προβλήματα στην αναπνοή. Αλλά για την Κυβέρνηση, η Αστυνομία… προάσπισε την ασφάλεια των πολιτών και των αθλητών.

Η αναφορά του Παύλου Μαρινάκη

Ο Παύλος Μαρινάκης, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε:

«Εμείς δεν θέλουμε να μπούμε σε μια διαδικασία να συμμετέχουμε σε μια αντιπαράθεση που αφορά την μεταξύ αντιπαράθεση, ενδεχομένως, των ομάδων. Σίγουρα η Κυβέρνηση αυτό που οφείλει να κάνει, είναι να εφαρμόζει τον νόμο και χτες η Αστυνομία -σε μια δύσκολη κατάσταση που δημιουργήθηκε- και τις προβλεπόμενες συλλήψεις έκανε και τις προβλεπόμενες προσαγωγές έκανε και προσπάθησε να προασπίσει την ασφάλεια των υπόλοιπων πολιτών».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός αποτύπωσε όσα συνέβησαν και τα οποία απέχουν έτη φωτός από τις κυβερνητικές θέσεις.

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανέφερε:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από μία εγκληματική οργάνωση. Μία ομάδα ανθρώπων που λειτουργεί στα πρότυπα της μαφίας και έχει μοναδικό σκοπό να εξοντώσει τον Ολυμπιακό. Σήμερα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η ΚΕΔ με εντολή της συμμορίας έστειλαν τους Παπαπέτρου και Γκορτσίλα να κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το Πρωτάθλημα. Συμπαραστάτες τα ανύπαρκτα Υπουργεία Αθλητισμού και Προστασίας του Πολίτη που έβαλαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών Κατηγόρησε ευθέως την Αστυνομία για εκτεταμένη βία:

«Αποτελεί κοινή αλλά και λογική διαπίστωση το ότι τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, με τα μέτρα καταστολής που έλαβαν, υπερέβησαν το μέτρο. Κοινή διαπίστωση αποτελεί επίσης το ότι από την εκ των πραγμάτων υπερβολική χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις μέσων καταστολής, τέθηκε σε σοβαρό κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα και η υγεία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, αλλά και φιλάθλων. Η εικόνα τους να αναζητούν καταφύγιο μη μπορώντας να αναπνεύσουν, δεν συνάγει με τον αθλητισμό και την κοινωνία που θέλουμε».

Ο Ολυμπιακός δεν έκρυψε την οργή και την αγανάκτησή του για όσα συμβαίνουν στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Ντροπή σε όλους και πάνω απ’ όλα σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό το ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός προκάλεσε την παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Η Εισαγγελέας του κα Γεωργία Αδειλίνη, κάλεσε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, κ. Ευάγγελο Μαρινάκη αύριο, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, προκειμένου να ενημερώσει σχετικά την ίδια και τον Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου που ασκεί εποπτεία στο έργο των υπευθύνων για τον αθλητισμό εισαγγελέων, κ. Γεώργιο Οικονόμου.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα