Βόλος – Ολυμπιακός 2-2: Τρία πέναλτι, δύο αποβολές, δύο ακυρωθέντα γκολ και διακοπή λόγω επεισοδίων – Φάσεις και γκολ

Βόλος – Ολυμπιακός 2-2: Τρία πέναλτι, δύο αποβολές, δύο ακυρωθέντα γκολ και διακοπή λόγω επεισοδίων – Φάσεις και γκολ

Βόλος και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στο Πανθεσσαλικό, έπειτα από ένα συγκλονιστικό και συνάμα επεισοδιακό παιχνίδι, το οποίο στιγματίστηκε στις καθυστερήσεις από συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών των Πειραιωτών και της αστυνομίας, οι οποίες οδήγησαν σε μία 55λεπτή διακοπή.

Και τι δεν έγινε στο Βόλος – Ολυμπιακός στο Πανθεσσαλικό για την 13η αγωνιστική της Super League. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, σ’ ένα παιχνίδι που διήρκησε τρεις ώρες και είχε από μία αποβολή για κάθε ομάδα, τρία πέναλτι, ένα αυτογκόλ και δύο γκολ του Ολυμπιακού μετά το 2-2 που ακυρώθηκαν ως οφσάιντ μέσω VAR.

 Όλα αυτά σε αγωνιστικό επίπεδο, καθώς στο Βόλος – Ολυμπιακός υπήρξαν και επεισόδια. Στο 90+5 η αναμέτρηση διακόπηκε για 55 λεπτά, έπειτα από συγκρούσεις της αστυνομίας με τους οπαδούς του Ολυμπιακού και τη χρήση χημικών που έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

Οι ποδοσφαιριστές έφυγαν δακρυσμένοι στα αποδυτήρια και όταν επέστρεψαν αγωνίστηκαν μόλις για μερικά δευτερόλεπτα, με τον Ολυμπιακό να “γκελάρει” τελικά, αφήνοντας δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στον Βόλο, στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο αγώνας
Το πρώτο μέρος του Βόλος – Ολυμπιακός ήταν επεισοδιακό και διήρκησε σχεδόν μία ώρα, μιας και συνέβησαν τα πάντα. Δύο γκολ με πέναλτι μέσω VAR αλλά και δύο αποβολές, μία για κάθε ομάδα.

Ο Βόλος προηγήθηκε με γκολ του Μωραίτη στο 20ο λεπτό μετά από το πέναλτι που κέρδισε (το έχασε αρχικά και σκόραρε στην επαναφορά) ο ίδιος από τον Ρέτσο. Ο διεθνής Έλληνας αμυντικός του Ολυμπιακού αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα με τη βοήθεια του VAR.

 Ο Ολυμπιακός, παρότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και ισοφάρισε στο 45′ με γκολ-πέναλτι του Ελ Κααμπί. Πρόκειται για μία παράβαση που καταλόγισε ο Παπαπέτρου με τη βοήθεια του VAR για χτύπημα του Κόστιτς στον Μπιανκόν.

 Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημίχρονου, αποβλήθηκε ο Μύγας του Βόλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Φορτούνη και έτσι οι δύο ομάδες συνέχισαν στο δεύτερο μέρος με δέκα παίκτες.

 Η αναμέτρηση Βόλος – Ολυμπιακός στο Πανθεσσαλικό έκρυβε πολλές συγκινήσεις και στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο ξεκίνησε με δύο γκολ και ένα ακυρωθέν γκολ.

Ο Βόλος με νέο πέναλτι που κέρδισε πήρε και πάλι προβάδισμα στο 51ο λεπτό, με τον Γκαρσία να ευστοχεί από τα έντεκα βήματα νικώντας τον Πασχαλάκη. Το άτσαλο μαρκάρισμα στον Μωραΐτη μέσα στην περιοχή έκανε ο Ισπανός αμυντικός του Ολυμπιακού, Ιμπόρα.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και έφερε άμεσα το παιχνίδι και πάλι στα ίσια. Στο 54ο λεπτό, ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Καλογερόπουλο να βρίσκει την μπάλα με το γόνατο με σκοπό να απομακρύνει, αλλά την έστειλε άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-2.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε ακόμα περισσότερο στροφές και κατάφερε ύστερα από λίγα λεπτά να κάνει και το 2-3 με τον Μασούρα, ωστόσο το γκολ των Πειραιωτών ακυρώθηκε με τη βοήθεια του VAR ως οφσάιντ.


Η ομάδα του Ανχελ Λόπεθ προσπάθησε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις και, σε μία από αυτές, ο Κόμπα στο 71’ με δυνατό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη ενώ στο 85’ η προβολή του Νικολάι Αλχο, μετά τη σέντρα του Κουεντίν Κορνέτ ήταν, επίσης, άστοχη. Ιδια τύχη είχε κι η κεφαλιά του Ελ Κααμπί στο επόμενο λεπτό.

Στο 90’ φάνηκε να έρχεται η λύτρωση για τον Ολυμπιακό. Από φάουλ του Φορτούνη, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έκανε την κεφαλιά-πάσα στο Ελ Κααμπί που με νέα κεφαλιά βρήκε δίχτυα – οφσάιντ και πάλι, αυτή τη φορά ο Ελ Αραμπί!

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι καθώς στον αγωνιστικό χώρο μπήκαν αστυνομικές δυνάμεις, από την πλευρά που ήταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού ενώ, παράλληλα, ακούγονταν δεκάδες εκρήξεις – από κροτίδες και δακρυγόνα – εντός κι εκτός του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

Επειτα από περίπου μία ώρα, οι δυο ομάδες βγήκαν και πάλι στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες να μη δείχνουν διάθεση να διεκδικήσουν το γκολ της νίκης. Μοιραία ο Αναστάσιος Παπαπέτρου σφύριξε τη λήξη πριν καν συμπληρωθούν τα οκτώ λεπτά καθυστερήσεων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ (Ανχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Μύγας, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα (32’ Κίτσος), Γκλάβτσιτς, Τρουιγέ, Αλχο, Κόμπα (76’ Κορνέτ), Μωραϊτης (59’ Ασλανίδης), Γκαρσία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Καμαρά (72’ Ζοάο Καρβάλιο), Φορτούνης, Ιμπόρα, Ελ Κααμπί, Μασούρας (83’ Ελ Αραμπί), Μπιελ (23’ Εσε), Ροντινέι, Μπιανκόν, Ρέτσος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα