Συγκλονίζει η στιγμή της επανένωσης του πατέρα του Λουίς Ντίας, με την οικογένεια του μετά την απελευθέρωσή του

Συγκλονίζει η στιγμή της επανένωσης του πατέρα του Λουίς Ντίας, με την οικογένεια του μετά την απελευθέρωσή του

Ο ELN απελευθέρωσε τον Μανουέλ Ντίας, πατέρα του ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ, Λουίς Ντίας, έπειτα από 12 μέρες μετά την απαγωγή του. Η επανένωση με την οικογένειά του στην Κολομβία έγινε σε κλίμα συγκίνησης.

Οι αντάρτες του ELN απήγαγαν τον Μανουέλ Ντίας και τη σύζυγό του και μητέρα του Κολομβιανού διεθνή επιθετικού, Σιλένις Μαρουλάντα, απαιτώντας λύτρα για να τους απελευθερώσουν. Αρχικά, η γυναίκα διέφυγε και μετά την κατακραυγή εναντίον τους, απελευθέρωσαν και τον πατέρα του ποδοσφαιριστή.

Τέλος καλό όλα καλά για την οικογένεια του Λουίς Ντίας, αφού ο πατέρας του επιθετικού της Λίβερπουλ απελευθερώθηκε μετά από δώδεκα μέρες. Όπως αναφέρουν τα Μέσα στην Κολομβία, η όλη διαδικασία είχε την υποστήριξη του ΟΗΕ, ο οποίος είναι ο εγγυητής στην ειρηνευτική διαπραγμάτευση με την παραστρατιωτική οργάνωση ELN.

 
Η απαγωγή έγινε στην περιοχή του Μπαράνκας, όταν ο Μανουέλ Ντίας και η σύζυγός του είχαν πάει να αγοράσουν καρπούζια. Σε εκείνο το σημείο οι δράστες τους πλησίασαν και τους πήραν με το αυτοκίνητο του πατέρα του Ντίας, ενώ μια μηχανή τους συνόδευε. Η κακή κατάσταση του δρόμου έκανε το ένα λάστιχο του αυτοκινήτου να σκάσει. Εκείνη τη στιγμή η μητέρα του επιθετικού της Λίβερπουλ κατάφερε να απελευθερωθεί. Οι δράστες έκλεψαν ακόμα δύο μηχανές και πήγαν από το Μπαράνκας στο Pele el Ojo και από εκεί όδευαν προς τα σύνορα με τη Βενεζουέλα.

Μετά από μέρες οι απαγωγείς πήραν την απόφαση να απελευθερώσουν τον πατέρα του Ντίας, κάτι που το έκαναν γνωστό με μία ανακοίνωση. «Είμαστε αλληλέγγυοι με τις οικογένειες που βιώνουν πόνο και τραγωδίες λόγω της ανεργίας, της εγκληματικής βίας του παραμιλιταρισμού και της εγκατάλειψης του κράτους. Η διαφθορά των πολιτικών είναι η κύρια απειλή για τη σταθερότητα της περιοχής. Το Μέτωπο Βορείου Πολέμου στέρησε την ελευθερία σε έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι ο πατέρας του “Λούτσο” Ντίας,. Ως εκ τούτου η απελευθέρωσή του δρομολογείται, επειδή είναι συγγενής του μεγάλου αθλητή που αγαπούν όλοι οι Κολομβιανοί», έγραφε η ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα