ΠΑΟΚ – Αμπερντίν 2-2: Προκρίθηκε και στοχεύει στην 1η θέση

ΠΑΟΚ – Αμπερντίν 2-2: Προκρίθηκε και στοχεύει στην 1η θέση

Μετά τις τρεις νίκες στις πρώτες τρεις αγωνιστικές των ομίλων του Europa Conference League ήρθε η πρώτη γκέλα για τον ΠΑΟΚ με το 2-2 κόντρα στην Αμπερντίν στην Τούμπα αλλά και με αυτό το αποτέλεσμα εξασφάλισε την πρόκριση για τον επόμενο γύρο και θα μονομαχήσει με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στη Γερμανία για την 1η θέση.

Με τη ψυχολογία στα ύψη μετά τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού οι Ασπρόμαυροι μπήκαν καλά στο παιχνίδι, πήραν την κατοχή της μπάλας και δεν άργησαν να αρχίσουν την πίεση προς τους Σκωτσέζους, οι οποίοι όμως ήταν αυτοί που κατάφεραν να προηγηθούν στην πρώτη τους επιθετική προσπάθεια…


Στο 14′ η Αμπερντίν βγήκε μπροστά, ο Ντέβλιν έκανε το γύρισμα από δεξιά, η άμυνα δεν απομάκρυνε και τελικά η μπάλα κατέληξε στον Λόπες που νίκησε τον Κοτάρσκι και έγραψε το 0-1 αιφνιδιάζοντας τους πάντες. Παρ’ όλα αυτά η αντίδραση της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν καλή.

Έχοντας και την υποστήριξη του κόσμου του ο δικέφαλος του βορρά βγήκε αμέσως στην επίθεση ψάχνοντας την ισοφάριση και τελικά τη βρήκε στο 23′, όταν οι Τάισον και Ντεσπόντοφ συνεργάστηκαν άψογα και ο πρώτος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν και πάλι την ψυχολογία με το μέρους τους και στο 28′ πλησίασαν σε δεύτερο γκολ με το γύρισμα του Μπάμπα και την όχι καλή παρέμβαση του Ρούμπεζιτς αλλά τελικά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει τις προσπάθειες για την ανατροπή του σκορ.

Προσπάθειες που θα μπορούσαν να αποδώσουν στο 42′ με την άψογη συνεργασία των Μπάμπα – Σβαμπ και το γύρισμα του πρώτου για τον Τόμας, το σουτ του οποίου όμως κατέληξε στο δοκάρι του Ρόος, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1.

Όταν επέστρεψαν από αυτά, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθεί για το δεύτερο γκολ, χωρίς να είναι όμως τόσο καλός όσο σε άλλα παιχνίδια. Η ομάδα του Λουτσέσκου, βέβαια, δεν ένιωθε την παραμικρή απειλή από τους Σκωτσέζους και ήταν συνεχώς μπροστά με στόχο το 2-1, το οποίο έγινε στο 67′: Κόρνερ του Ντεσπόντοφ, έδιωξε η άμυνα, γέμισε ο Τάισον, πρώτη κεφαλιά από τον Εκόνγκ, δεύτερη από τον Σαμάτα λίγα λεπτά μετά την είσοδό του ως αλλαγή και η μπάλα στα δίχτυα.

Παρ’ όλα αυτά, αμέσως μετά, στο 70′, ο ΜακΓκράθ με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Κοτάρσκι και έγραψε το 2-2, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα παρά την πίεση των Ασπρόμαυρων ως το τέλος. Δεν ήρθε, επομένως, η νίκη για τον δικέφαλο του βορρά, ήρθε όμως η πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης και το ζητούμενο πλέον είναι και η 1η θέση του ομίλου, η οποία ουσιαστικά θα κριθεί στο ματς με την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ
ΠΑΟΚ 10
Άιντραχτ Φρανκφούρτης 9
Αμπερντίν 2
Ελσίνκι 1

 
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα (85′ Ράφα Σοάρες), Κουλιεράκης, Εκόνγκ, Βιεϊρίνια (82′ Κεντζιόρα), Σβαμπ, Τσιγγάρας (65′ Οζντόεφ), Κωνσταντέλιας, Τάισον, Ντεσπόντοφ (82′ Ζίβκοβιτς), Μπράντον Τόμας (64′ Σαμάτα).

Αμπερντίν (Μπάρι Ρόμπσον): Ρόος, Μακένζι, Ρούμπεζιτς, Γκάρτενμαν, Ντέβλιν, Γένσεν, Μπάρον, Σίνι (61′ Πολβάρα), ΜακΓκράθ (79′ Μιόβσκι), Ντάνκαν (61′ Χέις), Λούις Λόπες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα