Ρεν – Παναθηναϊκός 3-1: Έχασε με παίκτη παραπάνω και έπεσε στην 3η θέση

Ρεν – Παναθηναϊκός 3-1: Έχασε με παίκτη παραπάνω και έπεσε στην 3η θέση

Σε ένα παιχνίδι που έδειχνε να το ελέγχει μετά την ισοφάριση του Ιωαννίδη στο 34′ και την κόκκινη κάρτα σε παίκτη της Ρεν, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε τελικά με 3-1 για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και έπεσε στην 3η θέση πλέον, με αποτέλεσμα η υπόθεση-πρόκριση να δυσκολέψει αρκετά.

Στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, στη Λεωφόρο, οι Πράσινοι είχαν δεχθεί γκολ στα πρώτα λεπτά και τελικά το… κακό επαναλήφθηκε στη Γαλλία και μάλιστα με τρόπο απρόσμενο: Ο Ριντέρ εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Μπρινιόλι αλλά ο Ιταλός τερματοφύλακας την έχασε μέσα από τα χέρια του και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Ήταν ένα γκολ που θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κυρίως λόγω του τρόπου με τον οποίο ήρθε αλλά τελικά υπήρξε αντίδραση.

Ο Παναθηναϊκός βγήκε άμεσα μπροστά και απείλησε στο 12′ με την κεφαλιά του Ιωαννίδη που έφυγε άουτ, για να συνεχιστεί το παιχνίδι με πίεση προς τους γηπεδούχους, οι οποίοι ήταν κυρίως σε θέση άμυνας. Οι Πράσινοι έφταναν εύκολα ως την αντίπαλη περιοχή αλλά εκεί γινόταν πάντα λάθος, μέχρι που ήρθε η φάση του 32ου λεπτού.

Το τράβηγμα του Μπελοσιάν στον Ιωαννίδη είχε ως αποτέλεσμα ο διαιτητής να πάει στο VAR και στη συνέχεια να δείξει το σημείο του πέναλτι και παράλληλα κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της Ρεν, με τον Έλληνα φορ να αναλαμβάνει και την εκτέλεση στο 34′ και να κάνει το 1-1, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες αφού στη συνέχεια του πρώτου μέρους δεν έγινε κάτι αξιοσημείωτο.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Γιοβάνοβιτς έβγαλε τον Τσέριν και έβαλε τον Τζούριτσιτς δείχνοντας ότι ο στόχος ήταν η νίκη και η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση και ήταν αυτή που έψαχνε περισσότερο το δεύτερο γκολ. Παρ’ όλα αυτά, κάποια καθαρή ευκαιρία δεν έκανε, αφού αυτή του 57ου λεπτού με το σουτ του Τζούριτσιτς που κόντραρε στον Παλάσιος ήταν σαν να μην έγινε αφού ο δεύτερος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Όπως και να έχει, οι Πράσινοι συνέχιζαν την προσπάθειά τους, μέχρι που ήρθε το 5λεπτο που έκρινε τα πάντα… Στο 65′ οι Γάλλοι βγήκαν στην κόντρα, ο Μπλας σούταρε και η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Σαλάχ που έκανε το 2-1 με προβολή, για να ακολουθήσει στο 67′ το πέναλτι του Βιλένα στον Μάτιτς, με τον Μπλας να αναλαμβάνει την εκτέλεση στο 70′ και να γράφει το 3-1.

Τα πράγματα πλέον, παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, ήταν πολύ δύσκολα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα μπορούσε να μειώσει σε 3-2 και να κάνει… ροντέο τα τελευταία λεπτά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ μετά το πλασέ του Σπόραρ και οι ελπίδες χάθηκαν οριστικά. Όπως φαίνεται ότι χάνονται και αυτές για πρόκριση στον επόμενο γύρο, με τον στόχο πλέον να είναι το να κρατήσει την 3η θέση και να συνεχίσει στο Europa Conference League.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ (4 αγωνιστικές)
Ρεν 9
Βιγιαρεάλ 6 (3)
Παναθηναϊκός 4
Μακάμπι Χάιφα 1 (3)

 
Ρεν (Μπρούνο Ζενεσιό): Γκαγιόν, Ντουέ, Βουό, Μπελοσιάν, Τεάτ, Μπουριζό (63′ Μπλας), Μάτιτς (93′ Ασινόν), Τεριέ (63′ Σαλάχ), Λε Φι, Καλιμουεντό (35′ Τρουφέρ), Ριντέρ (63′ Σανταμαρία).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Μλαντένοβιτς, Γεντβάι, Σένκεφελντ, Βαγιαννίδης (79′ Σπόραρ), Βιλένα, Πέρεθ (79′ Αράο), Τσέριν (46′ Τζούριτσιτς), Μπερνάρ (72′ Αϊτόρ), Παλάσιος (72′ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα