Europa League, Ρεν - Παναθηναϊκός: Η πρόκριση περνάει από τη Γαλλία

Europa League, Ρεν - Παναθηναϊκός: Η πρόκριση περνάει από τη Γαλλία

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στο Roazhon Park από τη Ρεν (09/11, 19:45, ΕΡΑ ΣΠΟΡ) σε μια κομβική αναμέτρηση για την πορεία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Την επιστροφή στις επιτυχίες στο Europa League ψάχνει στη Βρετάνη ο Παναθηναϊκός. Οι Πράσινοι αναμετρούνται απόψε (09/11, 19:45, ΕΡΑ ΣΠΟΡ) με τη Ρεν στη γαλλική βορειοδυτική ακτή, με στόχο την εκτός έδρας νίκη που θα τους επαναφέρει σε θέση οδηγού στον όμιλο.

Αν και ήλεγχε την αναμέτρηση του Απόστολος Νικολαΐδης με τους Γάλλους στο μεγαλύτερο διάστημα του, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 2-1, “προδομένος” από δυο αμυντικά του λάθη. Ο αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι Γκουιρί άνοιξε το σκορ στο 7′, για να έρθει η αμυντική αδράνεια σε εκτέλεση φάουλ στο 49′ και το τακουνάκι του Καλιμουεντό να διαμορφώσει το 2-0. Ο Παναθηναϊκός μείωσε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ιωαννίδη στο 61′ (το οποίο κέρδισε ο Παλάσιος), όμως έχασε “σωρεία” ευκαιριών και το 2-1 παρέμεινε μέχρι τη λήξη.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν τον αγώνα, ο τεχνικός του τριφυλλιού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, παραδέχτηκε πως περιμένει ένα ανάλογο παιχνίδι με αυτό της Αθήνας, τονίζοντας πως η ομάδα του οφείλει να προσέξει τα αμυντικά λάθη και να εκμεταλλευτεί τα αντίστοιχα του αντιπάλου. Ο Μπρούνο Ζενεσιό εξέφρασε την εμπιστοσύνη που έχει στην ομάδα του, παρά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα και τον ανταγωνισμό που υπάρχει από τους ποδοσφαιριστές του για μια θέση στη βασική εντεκάδα.

Αγωνιστικά, στην Αθήνα έμειναν οι τραυματίες Χουανκαρ, Μάγκνουσον και Πάλμερ–Μπράουν, με τον Γιοβάνοβιτς να καλείται, για μια ακόμα αναμέτρηση, να “λύσει” το γρίφο στα στόπερ, όπου θα επιλέξει ανάμεσα σε Γέντβαϊ και Αράο. Κατά τ´ αλλά, το 4-3-3 μοιάζει να είναι το “σχήμα” των “Πρασίνων”, με τους Βιλένα και Ρουμπέν Πέρεθ να διεκδικούν θέση στα χαφ και τους Μπέρναρ και Παλάσιος να τοποθετούνται στα άκρα, με “αιχμή του δόρατος” τον Φώτη Ιωαννίδη. Από την άλλη, η Ρεν έχει τη σημαντική απουσία του βασικού της γκολκίπερ, Μανταντά,αλλά και αυτή του αναπληρωματικού σέντερ φορ Γιλντιρίμ. Οι δηλώσεις του Ζενεσιό μαρτυρούν ένα πιθανό ροτέισον, αν και φαντάζει δύσκολο να αλλάξει τη συνταγή της επιτυχίας που του πρόσφερε τη νίκη στο “Απόστολος Νικολαΐδης”.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Βιγιαρεάλ αντιμετωπίζει στην Λάρνακα (09/11, 19:45) την “εξόριστη” Μακάμπι Χάιφα. Η αναμέτρηση ανάμεσα στις δυο ομάδες για την τρίτη αγωνιστική δεν είχε διεξαχθεί, η Μακάμπι προέρχεται από αγωνιστική απραξία (από τις 05/10), με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σαφές δείγμα γραφής για το πως θα κινηθούν οι προπονητές.

Το πρόγραμμα του 6ου ομίλου:

19:45 Ρεν – Παναθηναϊκός
19:45 Μακάμπι Χάιφα – Βιγιαρεάλ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ρεν 6
Παναθηναϊκός 4
Βιγιαρεάλ 3*
Μακάμπι Χάιφα 1*
*Βιγιαρεάλ και Μακάμπι Χάιφα έχουν ένα ματς λιγότερο, που έχει οριστεί στις 06/12.//ΓΘ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα