Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-4: Συντριβή στο Καραϊσκάκη και -4 από την κορυφή

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-4: Συντριβή στο Καραϊσκάκη και -4 από την κορυφή

Σε ένα παιχνίδι που οι οπαδοί των δύο ομάδων θα το θυμούνται για χρόνια, ο εκπληκτικός ΠΑΟΚ νίκησε με 4-2 τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη για τη 10η αγωνιστική της Stoiximan Super League και τον άφησε στους 21 βαθμούς -όσους έχει και η ΑΕΚ- και στο -4 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, με τον ίδιο να ανεβαίνει στους 20.

Οι Ερυθρόλευκοι ήθελαν μόνο νίκη ώστε να παραμείνουν στο -1 από την κορυφή μία μέρα πριν την απόφαση για την έφεση που έκαναν μετά την τιμωρία τους για την οριστική διακοπή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Με την απόδοσή τους, όμως, δεν έδειχναν έτοιμοι για το τρίποντο… Έπειτα από ένα αναγνωριστικό πρώτο 10λεπτο η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε την πρώτη της προσπάθεια στο 13′ με τον Φορτούνη που συνέκλινε και επιχείρησε το σουτ αλλά ο Κοτάρσκι μπλόκαρε. 

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 23ο λεπτό πίστεψαν ότι θα έχουν και το προβάδισμα αλλά ο Κοτάρσκι έκανε μεγάλη επέμβαση στο εξ επαφής τελείωμα του Ποντένσε μετά το γύρισμα του Φορτούνη. Ήταν μια φάση που ζέστανε το Καραϊσκάκη αλλά η συνέχεια δεν ήταν αυτή που περίμεναν οι οπαδοί του Ολυμπιακού…

Στο 28′ ο Κουλιεράκης που βρέθηκε σε θέση… επιθετικού είχε μεγάλη ευκαιρία μετά τη σέντρα του Ζίβκοβιτς και την κεφαλιά-πάσα του Μεϊτέ αλλά το τελείωμα δεν ήταν καλό, με το παιχνίδι να παραμένει στο 0-0. Όχι για πολύ όμως, αφού στο 38′ οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα με τον Τάισον που έδωσε στον Μπάπα και αυτός έκανε το γύρισμα για τον Ζίβκοβιτς που πλάσαρε αμέσως και έκανε το 0-1 χάρη στην όχι και τόσο καλή αντίδραση του Πασχαλάκη.

Το παιχνίδι, βασικά, πήγαινε ακριβώς όπως ήθελε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να κάνει την πρώτη αλλαγή με την έναρξη της επανάληψης: Έξω ο Αλεξανδρόπουλος, μέσα ο Μασούρας. Και από εκεί και πέρα, αυτό που ακολούθησε δεν το περίμενε κανείς, αφού το προβάδισμα του ΠΑΟΚ εξελίχθηκε σε… θρίαμβο!

Στο 54′ ο Πορόσο πήγε άτσαλα στον Μπράντον Τόμας και τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι και τον Ισπανό επιθετικό να εκτελεί στο 56′ και να γράφει το 0-2. Οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα αλλά το γκολ του Ελ Κααμπί στο 58′ ακυρώθηκε αφού το σημαιάκι του βοηθού ήταν σηκωμένο και στο 65′ όλα κρίθηκαν οριστικά: Κάθετη του Σβαμπ στον Μουργκ και αυτός έκανε το γύρισμα για τον Μπράντον Τόμας που ανέβασε το σκορ στο 0-3 από κοντά.

Το Καραϊσκάκη δεν πίστευε αυτά που έβλεπε και ο Μαρτίνεθ συνέχισε τις αλλαγές, με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει πλήρως την κατάσταση και να κάνει το 0-4 στο 78′ με τον Οζντόεφ προ κενής εστίας μετά την κάθετη του Μπράντον Τόμας για τον Κωνσταντέλια που απέφυγε και τον Πασχαλάκη και έδωσε έτοιμο το γκολ στον Ρώσο με τακουνάκι!

Κάπου εκεί οι οπαδοί του Ολυμπιακού άρχισαν να αποχωρούν από το Καραϊσκάκη και όσοι απέμειναν στις θέσεις τους είδαν άλλα δύο γκολ στη συνέχεια, από την ομάδα τους αυτή τη φορά, αλλά δεν είχαν κανένα λόγο για να τα… πανηγυρίσουν. Στο 86′ ο Φορτούνης με πλασέ εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα δοκάρι και μέσα για το 1-4 και στο 98′ αυτός ήταν που σέντραρε για την κεφαλιά του Μασούρα που διαμόρφωσε το τελικό 2-4 μέσα σε αποδοκιμασίες.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Πορόσο, Ρέτσος, Κίνι (64′ Σολμπάκεν), Έσε, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (46′ Μασούρας), Ποντένσε (73′ Σκάρπα), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (73′ Γιόβετιτς).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (90′ Σβαμπ), Οζντόεφ (90′ Τζίμας), Τάισον (73′ Κωνσταντέλιας), Μουργκ, Ζίβκοβιτς (90′ Τσιγγάρας), Τόμας (82′ Ντεσπόντοφ).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα