Παναθηναϊκός - Ρεν: Πλήρωσε την αστοχία του παρά την καλή εμφάνιση

Παναθηναϊκός - Ρεν: Πλήρωσε την αστοχία του παρά την καλή εμφάνιση

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε μόνος του τα μάτια απόψε, έχασε 2-1 από την Ρεν σε ένα ματς όπου ήταν εξαιρετικός στην δημιουργία αλλά τραγικός στην εκτέλεση.

Με δυο γκολ στα πρώτα λεπτά των δύο ημιχρόνων η Ρεν προηγήθηκε 2-0 στη Λεωφόρο εναντίον του πάρα πολύ άστοχου στο α΄μέρος Παναθηναϊκού, οι Πράσινοι μείωσαν στο 60' με πέναλτι του Ιωαννίδη, αλλά δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο από το 1-2 και υπέστησαν την πρώτη ήττα τους στον όμιλο.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με συνταγή Φαλήρου το αποψινό παιχνίδι κόντρα στην Ρεν, έχοντας μοναχά μία διαφοροποίηση στην ενδεκάδα, με τον Γεντβάι να επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας και τον Αράο στην μεσαία γραμμή. Κάτω από δοκάρια ήταν ο Μπρινιόλι. Αριστερός μπακ ο Μλαντένοβιτς, δεξιός ο Βαγιαννίδης και ο Σένκεφελντ με τον Γεντβάι οι δύο στόπερ. Αράο, Τσέριν, Τζούρισιτς στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Παλάσιος, δεξιός ο Μπερνάρντ και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Στην αντίπερα όχθη, η Ρεν παρατάχθηκε με τον Μανταντά στην υπεράσπιση της εστίας. Ομαρί και Μπελοσιάν στο κέντρο της άμυνας, Ασινιόν δεξιός μπακ και Τρουφέ αριστερά. Μάτιτς, Λεφί και Μπουριγκό στο κέντρο, Μπλας στο δεξί ''φτερό'', Γκουιρί στο αριστερό και... φουνταριστός ο Καλιμουεντό. Στο 30' ο Σανταμαρία πήρε την θέση του τραυματία Μπουριγκό.

Ένα δώρο και ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών
Ο Παναθηναϊκός από πολύ νωρίς έβαλε τον εαυτό του σε δύσκολη θέση παρά το καλό του ξεκίνημα με την ευκαιρία του Παλάσιος στο 6', καθώς μετά από ένα λάθος στη δεξιά του πλευρά με Μπερνάρντ και Βαγιαννίδη, ο Γκουιρί έπειτα από την σέντρα του Λεφί, έκανε αμαρκάριστος το 1-0 για την γαλλική ομάδα, η οποία στο 14' έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ με το δοκάρι του Γκουιρί.

Το Τριφύλλι από το 20' και μετά ανέβασε την απόδοσή του, έφτανε με μεγάλη ευκολία έξω και μέσα στην περιοχή αλλά παρουσίασε ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κυριάρχησε στο γήπεδο, έφτιαξε ωραίες συνεργασίες και στα δύο άκρα αλλά στη τελική προσπάθεια ήταν αναποτελεσματική. Στο 24' ο Μανταντά έδιωξε το φάουλ του Τσέριν, στο 41' ο Ιωαννίδης από την μικρή περιοχή σούταρε πάνω στον κίπερ των Γάλλων, στο 42' ο Τζούρισιτς έπραξε το ίδιο και στο 45' το σουτ του Ιωαννίδη πέρασε άουτ από καλή θέση. Παλάσιος, Μπερνάρντ και Τζούρισιτς έκαναν... πάρτι στην άμυνα της Ρεν αλλά κανείς ''πράσινος'' δεν βρήκε μία ιδανική εκτέλεση για να ισοφαρίσει το ματς.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως το πρώτο. Με τους Γάλλους να σκοράρουν.Ο Καλιμουεντό με υπέροχο τακουνάκι στο 50' έπειτα από στατική φάση έδωσε αέρα δύο τερμάτων στη Ρεν αλλά ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση όπως και όφειλε.

Στο 61' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Ιωαννίδης μείωσε σε 2-1, στην συνέχεια το Τριφύλλι δεν είχε κάποια μεγάλη στιγμή, με τον Μπρινιόλι να κάνει δύο σπουδαίες επεμβάσεις και να κρατά όρθια την ομάδα.

Σε τετ α τετ με τον Καλιμουεντό και σε σουτ του Γκουιρί. Μέχρι το τελευταίο λεπτό το Τριφύλλι πίεζε και στη τελευταία φάση του αγώνα είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι στη σέντρα του Μλαντένοβιτς και στην συνέχεια πάνω στην γραμμή να διώχνουν την μπάλα στο σουτ του Μαντσίνι. Η Ρεν κράτησε μέχρι τέλους το 2-1 και ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στη Γαλλία σε δύο εβδομάδες για ένα ματς που είναι τελικός, έχοντας αδικήσει τον εαυτό του.

 
MAN OF THE MATCH: Αμίν Γκουρί. Σπουδαίο ματς από τον εξτρέμ της Ρεν που άνοιξε τον δρόμο της νίκης στην ομάδα του και ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα του Παναθηναϊκού.

 
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Παλάσιος για τον Παναθηναϊκό, όπως και για τον Γεντβάι. Για τους Γάλλους ο Μανταντά ήταν κομβικός. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αδυναμία του Παναθηναϊκού να μετουσιώσει σε γκολ τις μεγάλες του στιγμές απόψε στη Λεωφόρο.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αμυντική συμπεριφορά των ''πρασίνων'' και στα δύο γκολ των Γάλλων, πολύ ''φτηνά'' αμφότερα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς το μεγάλο λάθος η διαιτησία του Πινέιρο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (79' Κώτσιρας), Γεντβάι, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (62' Βιλένα), Τζούριτσιτς (73' Σπόραρ), Μπερνάρ (61' Αϊτόρ), Παλάσιος (61' Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

 
ΡΕΝ: Μανταντά, Ασινιόν, Ομορί, Μπελοσιάν, Τριφέρ (80' Τεάτρ), Μπουριζό (30' Σάνταμαρια), Μάτιτς, Λε Φε (46' Ρίντερ), Μπλας, Καλιμουεντό (80' Ντουέ), Γκουιρί.

.gazzetta.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα