Εύκολη πρόκριση για τον Τσιτσιπά στην Σαγκάη - Είναι τέλειο που επέστρεψα ξανά στις νίκες

Εύκολη πρόκριση για τον Τσιτσιπά στην Σαγκάη - Είναι τέλειο που επέστρεψα ξανά στις νίκες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο βήμα στη Σαγκάη. Κέρδισε τον Ρίνκι Χιτζικάτα με 2-0 σετ (6-4, 6-2 σε 1 ώρα και 23 λεπτά) και συνεχίζει, περιμένωντας έναν εκ των Ουμπέρ και Βαν ντε Ζάντσουλπ στην επόμενη φάση.

Ανακουφισμένος παρουσιάστηκε στις on court δηλώσεις του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που μετά τη νίκη του επί του Ρίνκι Χιτζικάτα στο Masters των 1000 βαθμών στη Σαγκάη. Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε πως έχει πολλά να μάθει από τους Κινέζους ενώ εκδήλωσε και τη χαρά του που βρίσκεται το τουρ ξανά στην Κίνα:

«Είναι τέλειο που επέστρεψα στις νίκες και είναι ωραίο που το τουρ επέστρεψε στην Κίνα, είχε μερικά χρόνια απουσίας εδώ. Για μένα ήταν σημαντικό να βοηθήσω αυτά τα μίτινγκ να επιστρέψουν στο καλεντάρι οπότε είναι ωραία να είμαι εδώ στην Κίνα. Οι συνθήκες δεν είναι εξτρίμ, γεγονός που έκανε ευχάριστο το παιχνίδι μας. Αυτό που συνειδητοποιώ εδώ είναι πως οι Κινέζοι είναι πολύ εργατικοί και έχουν πολλή υπομονή, πιστεύω πως έχω να μάθω πολλά από αυτούς.

Πάντα βοηθάει να έχεις καλά αποτελέσματα πίσω σου, ειδικά όταν έρχεσαι σε τόσο μεγάλα τουρνουά όπως αυτό, στην μεγαλύτερη σκηνή που το τένις μπορεί να προσφέρει. Έχω εμπειρίες από κάποιους παίκτες αλλά δεν θα έλεγα πως είμαι ο πιο έμπειρος. Όμως, συνεχίζω και ελπίζω να συνεχίσω και στο τουρνουά.

Άκουσα πως η οροφή χρειάζεται περίπου 40 λεπτά για να κλείσει… Χαίρομαι που δεν είχε νερό μέσα στο κορτ», είπε ο Τσιτσιπάς μετά τον αγώνα.

Έπειτα, ο Τσιτσιπάς έδωσε δηλώσεις και στα ελληνικά συμπληρώνοντας στα παραπάνω τα εξής:

«Για μένα αυτή η πρώτη εμπειρία είναι πολύ καλή και πολύ θετική. Οι καιρικές συνθήκες ήταν λίγο απρόβλεπτες σήμερα το πρωί αλλά η αίσθηση που πήρα μέσα στο γήπεδο ήταν πολύ ωραία, ένιωσα φανταστικά με το παιχνίδι μου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα, συνεχίζω με τον δικό μου τρόπο να μπαίνω όσο πιο πολύ μπορώ σε αυτή τη ζώνη άνεσής μου. Και, βέβαια, σε ένα από τα πράγματα που θα έπρεπε να αφοσιωθώ και να προετοιμαστώ είναι για κάποιες στιγμές που θα πρέπει να φτάσω στην πιο άβολη ζώνη, στην οποία αυτή τη στιγμή υπήρχαν κάποιοι πόνοι, αλλά πιστεύω αυτό θα συμβεί με τις μέρες».

πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα