Μπάτσκα Τόπολα – Ολυμπιακός 2-2: Τον πάγωσε στο 91′

Μπάτσκα Τόπολα – Ολυμπιακός 2-2: Τον πάγωσε στο 91′

Ο Ολυμπιακός πήγε στη Σερβία με στόχο την πρώτη του νίκη στους ομίλους του Europa League και όλα έδειχναν ότι θα τα καταφέρει αφού προηγήθηκε με 2-0, στη συνέχεια όμως έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ντόη και τελικά στο 91′ είδε τη Μπάτσκα Τόπολα να κάνει το 2-2 με γκολ του Πάντοβιτς.

Οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους έχοντας την πρώτη τους τελική προσπάθεια στο 2′ με το σουτ του Φορτούνη που κόντραρε για να ακολουθήσει αυτό του Κίνι που έφυγε άουτ. Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ πρέσαρε ψηλά, κυκλοφορούσε τη μπάλα, είχε γενικά τον έλεγχο και από το 16′ είχε και το προβάδισμα: Τρομερή μπαλιά του Φορτούνη για τον Ποντένσε που έφυγε στην κόντρα και σέντραρε για τον Μασούρα που με κεφαλιά έκανε το 0-1. 
Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι και αυτό το έδειχνε, πλέον, και το σκορ αλλά στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν μάλλον φλύαροι, με συνέπεια να μη βάλουν δεύτερο γκολ αν και δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για αυτό. Όπως, για παράδειγμα, στο 34ο λεπτό, όταν ο Ροντινέι πήρε τη μπάλα εντός περιοχής και σούταρε με το αριστερό αλλά η μπάλα κόντραρε.

Όσο, πάντως, ο Ολυμπιακός έψαχνε το δεύτερο γκολ, έπρεπε να προσέχει και την άμυνά του, αφού οι Σέρβοι έβρισκαν τον τρόπο για να γίνουν επικίνδυνοι. Στο 31′ βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση αλλά ο Ράκονιατς αστόχησε στο τελείωμά του ενώ στο 39′ ο Πέτροβιτς σούταρε δυνατά αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε.

Όπως και να έχει, οι Ερυθρόλευκοι είχαν το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και νωρίς στο δεύτερο και συγκεκριμένα στο 57′, δύο λεπτά μετά τη χαμένη ευκαιρία του Ελ Κααμπί που πλάσαρε από πλάγια θέση για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας, ήρθε το 0-2 με το σουτ του Ποντένσε εντός περιοχής μετά την πάσα του Φορτούνη.

 
Ήταν η στιγμή που όλοι πίστεψαν ότι ο αγώνας έλαβε πρόωρο τέλος, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να βγάζει άμεσα τους δύο σκόρερ για να βάλει τους Σολμπάκεν και Γιόβετιτς, αλλά στο 63′ η Μπάτσκα Τόπολα μείωσε σε 1-2 με τον Ντζάγκοβατς από κοντά και ξαναμπήκε στο παιχνίδι.

 
Το πρόβλημα, όμως, για τους Πειραιώτες δεν ήταν αυτό αλλά αυτό που ακολούθησε… Στο 71′ ο διαιτητής έδειξε κόκκινη κάρτα στον Ντόη για φάουλ στον Γιοβάνοβιτς αν και ήταν σε πλάγια θέση και όχι σε προφανή για γκολ, αφήνοντας τον Ολυμπιακό με 10 παίκτες.

 
Ο Μαρτίνεθ έκανε αλλαγές, οι Ερυθρόλευκοι έδειχναν να ξαναβρίσκουν την αυτοκυριαρχία τους μετά τα νεύρα για την αποβολή του Ντόη και ήλεγχαν την κατάσταση μπαίνοντας στο τελευταίο 10λεπτο αλλά τελικά στο 91′ ο Πάντοβιτς με ωραίο πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Πασχαλάκη για το 2-2, παγώνοντας τον Ολυμπιακό που παραμένει χωρίς νίκη μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές του ομίλου.

 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Γουέστ Χαμ 6
Φράιμπουργκ 3
Ολυμπιακός 1
Μπάτσκα Τόπολα 1

 
Μπάτσκα Τόπολα: Ίλιτς, Τσκβέτοβιτς, Κόλουσιτς, Άντονιτς (79′ Βούλιτς), Πέτροβιτς, Ράντιν, Στόγιτς, Στάνιτς (79′ Πάντοβιτς), Ντάκοβατς, Ράκονιατς, Γιοβάνοβιτς.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Κίνι, Έσε, Καμαρά, Φορτούνης (74′ Αλεξανδρόπουλος), Ποντένσε (62′ Σολμπάκεν), Μασούρας (62′ Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί (74′ Πορόσο).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα