Champions League: Δράση σε όλη την Ευρώπη – Το σημερινό πρόγραμμα, Τρίτη 3 Οκτωβρίου

Champions League: Δράση σε όλη την Ευρώπη – Το σημερινό πρόγραμμα, Τρίτη 3 Οκτωβρίου

Το δεύτερο βήμα τους στο δρόμο για το Λονδίνο (1/6/24) κάνουν απόψε (3/10- οι όμιλοι 1 έω 4) και την Τετάρτη (4/10- οι όμιλοι 5 έως 8) οι 32 ομάδες που συμμετέχουν στη φάση των ομίλων του Champions League 2023/24.

Ο Κρόος στους …εκατόνταρχους της «Βασίλισσας»
Η αναμέτρηση της Νάπολι εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης είναι αναμφισβήτητα εκείνη που συγκεντρώνει μεγαλύτερη προσοχή και ενδιαφέρον από τους αγώνες της Τρίτης (3/10), αλλά για τον Τόνι Κρόος θα έχει πρόσθετο ενδιαφέρον, καθώς θα μπορούσε να εμφανιστεί στη διοργάνωση για 100η φορά ως παίκτης των Μαδριλένων, και να γίει ο 27ος παίκτης που έφτασε στο ορόσημο για μία ομάδα στην ιστορία του Champions League.

Ο Γερμανός μέσος με τη γρήγορη σκέψη του, εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς στα σχέδια του Κάρλο Αντσελότι στα 33 του, επιδρώντας στο παιχνίδι των συμπαικτών του αλλά και της ομάδας.

Η Λειψία θα προσπαθήσει να σταματήσει τον Χάαλαντ
Ο τελευταίος παίκτης που θα ήθελε να αντιμετωπίσει η Λειψία στη φετινή διοργάνωση ήταν ο Έρλινγκ Χάαλαντ, αφού ο Νορβηγός σημείωσε πέντε γκολ στην εντός έδρας νίκη της Μάντσεστερ Σίτι με 7-0 εναντίον της γερμανικής ομάδας στη φάση των «16» της περασμένης σεζόν.

Και αυτή δεν η μοναδική φορά που ο Νορβηγός έβαλε τη Λειψία στο στόχαστρό του. Ο 23χρονος το είχε κάνει έξι φορές σε τέσσερις αγώνες εναντίον της Λειψίας όταν ήταν παίκτης της Ντόρτμουντ. Έτσι η συνολική απόδοση είναι 11 γκολ σε έξι ματς.

«Δεν θυμάμαι τα γκολ», είπε ο Χάαλαντ μετά τα πέντε γκολ που σημείωσε την περασμένη σεζόν.

«Θυμάμαι ότι σουτάρω, δεν σκεφτόμουν. Ήμουν τόσο κουρασμένος μετά τους πανηγυρισμούς. Είναι μια μεγάλη βραδιά. Είμαι πραγματικά περήφανος που παίζω στο Champions League, μου αρέσει αυτή η διοργάνωση, όπως όλοι γνωρίζουν.»

Σίγουρα πάντως επειδή ο Χάαλαντ δεν έχει χάσει τη μαγεία του, η ομάδα του Μάρκο Ρόουζ θα χρειαστεί ένα σοβαρά αποτελεσματικό σχέδιο για να τον σταματήσει.

Οι αναμνήσεις του Πέπε στο ντέρμπι της Ιβηρικής με την Μπαρτσελόνα και ο…100αρης Τσάβι
Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι, Σέρχιο Ράμος, Τσάβι Ερνάντες, τα ονόματα ξεφεύγουν από τη γλώσσα όταν σκέφτεται κάποιος τους σπουδαίους να εμφανίστηκαν σταθερά στους αγώνες Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια.

Οι αναμνήσεις θα είναι πολλές ξανά για έναν άλλο κολοσσό του «Clasico», αν βρεθεί απέναντι στους Καταλανούς το βράδυ της Τετάρτης (4/10), με τον Πέπε να αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα για πρώτη φορά από τότε που έφυγε από την ισπανική πρωτεύουσα το 2017.

Ο 40χρονος αντιμετώπισε 23 φορές την Μπαρτσελόνα ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, κερδίζοντας δέκα και χάνοντας εννέα από αυτές τις συναντήσεις και η φωτιά εξακολουθεί να καίει στον Πορτογάλο διεθνή, όπως αποκάλυψε πριν ξεκινήσει η διαδρομή των ομίλων της Πόρτο με 3- 1 νίκη στη Σαχτάρ:

«Είναι σημαντικό να δείξουμε ποιοι είμαστε και να φέρουμε χαρά σε εκατομμύρια ανθρώπους», σημείωσε.

Έχοντας αποτύχει να περάσουν από τη φάση των ομίλων τις δύο τελευταίες σεζόν, οι Καταλανοί θα θέλουν να επιβεβαιώσουν την κυριαρχία τους καταπνίγοντας τις φιλοδοξίες του Πέπε αυτή τη φορά.

Σε ένα παιχνίδι που πάνως ο σάβι θα συμπληρώσει 100 συμμετοχές στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, θέλοντας φυσικά να τις γιορτάσει ανάλογα.

Η Μπάγερν αναζητά αμυντική σταθερότητα
Στο γήπεδο της Κοπεγχάγης το βράδυ της Τρίτης (3/10), η Μπάγερν θα αναζητήσει την αμυντική σταθερότητα που της έχει διαφύγει εδώ και αρκετά ματς, σε έναν τομέα που έχει αλλάξει κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Μεταξύ των αποχωρήσεων του Γάλλου παγκόσμιου πρωταθλητή του 2018, Μπέντζαμιν Παβάρ (Ίντερ) και Λούκας Ερναντέζ (Παρί Σεν Ζερμέν), η άμυνα της Μπάγερν έχασε την συμπαγή εικόνα της αυτό το καλοκαίρι.

Στα πρώτα εννέα ματς της σεζόν, η Μπάγερν είχε μόνο τρία ματς χωρίς να έχει δεχθεί γκολ, συμπεριλαμβανομένου αυτού κόντρα στη Μίνστερ ή απέναντι στη Μπόχουμ.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι δέχθηκε δέκα γκολ από τη Λειψία (τρία στο Σούπερ Καπ και δύο στο πρωτάθλημα), τη Λεβερκούζεν (δύο στο πρωτάθλημα) και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (τρία στο Champions League).

Μια εντυπωσιακή αντίθεση σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά στο C1, και άψογες αμυντικές επιδόσεις απέναντι σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα (2-0 και 3-0), η Ίντερ (2-0 και 2-0) ή η Παρί Σεν Ζερμέν (1-0 και 2-0).

Η Άρσεναλ περιμένει τους …καρπούς του Χάβερτζ
Η Άρσεναλ έκανε τα πάντα για να αποκτήσει τον ευέλικτο Κάι Χάβερτζ, χωρίς να καρπωθεί κάτι μέχρι στιγμής. Όμως οι Λονδρέζοι στηρίζουν απόλυτα τον 24χρονο επιθετικό, μια υποστήριξη που ελπίζουν ότι θα αποδώσει καρπούς, από την Τρίτη (3/10) στη Λανς.

Ο Γερμανός έφτασε τον Ιούνιο έναντι 75 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τον Τύπο, για να ενισχύσει την Άρσεναλ στη μεγάλη επιστροφή της στο Champions League, που κέρδισε ο Χάβερτς με την Τσέλσι το 2021, σημειώνοντας το μοναδικό γκολ του τελικού κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι.

Έκτοτε, είχε μια σειρά από μέτριες ή ουδέτερες εμφανίσεις, με εξαίρεση τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα με την PSV Αϊντχίφεν (4-0), χωρίς ωστόσο να πετύχει ούτε ένα γκολ ή να κάνει ασίστ σε αυτό επιθετικό πανηγύρι.

Τo πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής των ομίλων και οι βαθμολογίες του Champions League 2023/24:

Τρίτη 3 Οκτωβρίου

1ος ΟΜΙΛΟΣ

22:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γαλατασαράι
22:00 Κοπεγχάγη – Μπάγερν Μονάχου

Η βαθμολογία (σε 1αγ.)

Μπάγερν Μονάχου 3
Κοπεγχάγη 1
Γαλατασαράι 1
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

22:00 Λανς – Άρσεναλ
22:00 Αϊντχόφεν – Σεβίλη

Η βαθμολογία (σε 1αγ.)

Άρσεναλ 3
Λανς 1
Σεβίλλη 1
Αϊντχόφεν 0

3ος ΟΜΙΛΟΣ

19:45 Ουνιόν Βερολίνου – Μπράγκα
22:00 Νάπολι – Ρεάλ Μαδρίτης

Η βαθμολογία (σε 1 αγ.)

Νάπολι 3
Ρεάλ Μαδρίτης 3
Μπράγκα 0
Ουνιόν Βερολίνου 0

4ος ΟΜΙΛΟΣ

19:45 Σάλτσμπουργκ – Σοσιεδάδ
22:00 Ίντερ – Μπενφίκα

Η βαθμολογία

Σάλτσμπουργκ 3
Ίντερ 1
Σοσιεδάδ 1
Μπενφίκα 0

football.apexsports.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα