Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 75-51: Βάφτηκε κόκκινο το Super Cup

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 75-51: Βάφτηκε κόκκινο το Super Cup

Ο πρώτος τίτλος και το πρώτο ντέρμπι της σεζόν ανήκουν στον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος ήταν όσο σοβαρός έπρεπε για να νικήσει εύκολα τον σαφώς ανέτοιμο Παναθηναϊκό του Εργκίν Αταμάν με 75-51 στον τελικό του Super Cup στη Ρόδο, κατακτώντας το τρόπαιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Αυτό που περιμένουν οι περισσότεροι είναι ότι φέτος θα γίνει μεγάλη μάχη μέχρι τέλους ανάμεσα στις δύο ομάδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τώρα όμως, στην αρχή της σεζόν, αυτό που περίμεναν όλοι και όχι απλά οι περισσότεροι ήταν ότι οι Ερυθρόλευκοι θα κατακτούσαν το Super Cup αφού είναι στρωμένη, έτοιμη, σοβαρή και δυνατή ομάδα ενώ οι Πράσινοι θα χρειαστούν χρόνο έχοντας αλλάξει προπονητή και όλο το ρόστερ. Υπό αυτή την έννοια, δεν αποτελεί φυσικά έκπληξη το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Super Cup.


Η έκπληξη έγκειται στην ευκολία με την οποία τα κατάφερε και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο… 37-11. Σκορ που τα έλεγε όλα για την απόδοση των δύο αντιπάλων, με την ομάδα του Μπαρτζώκα να τρέχει σερί 27-0 σε αυτό το διάστημα ενώ αυτή του Αταμάν, από την άλλη πλευρά, είχε μείνει χωρίς πόντο για 14 ολόκληρα λεπτά έχοντας σπάσει τα καλάθια.

Η καλή μέρα, άλλωστε, φάνηκε από νωρίς για τον Ολυμπιακό, ο οποίος προηγήθηκε με 9-4 στο 5′ και δεν δέχθηκε άλλο πόντο μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, όταν το σκορ ήταν 16-4. Κι αν κάποιος περίμενε την αντίδραση του Παναθηναϊκού, τσάμπα την περίμενε… Οι Πράσινοι δεν μπορούσαν να βρουν στόχο με τίποτα και έμειναν 14 λεπτά άποντοι, με συνέπεια να δουν τους αντιπάλους τους να τρέχουν σερί 27-0 και να είναι στο… +26 (37-11) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το ποιος θα νικούσε, επομένως, ήταν ξεκάθαρο. Αυτό που έμενε να φανεί ήταν αν η ομάδα του Αταμάν θα έβγαζε μια αντίδραση στο υπόλοιπο του παιχνιδιού ή αν η διαφορά θα ανέβαινε κι άλλο. Και τελικά έγινε το πρώτο. Ο Παναθηναϊκός… επικράτησε με 23-19 στην τρίτη περίοδο, στο τέλος της οποίας το σκορ ήταν 56-34, με τον Μπαρτζώκα να ζητάει από τους παίκτες του να παραμείνουν σοβαροί ως το τέλος και τον Αταμάν να ζητάει από τους δικούς του να είναι πιο συγκεντρωμένοι και να έχουν πιο σωστές επιλογές.

Όπως και να έχει, με τη διαφορά να πάει και στους 30 πόντους (64-34) στο 30′ αυτός που είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος ήταν ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος είδε τελικά την ομάδα του να επικρατεί με 75-51 και να κατακτά τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα