Ο Γιώργος Παπαγιάννης ενημέρωσε τον Παναθηναϊκό ότι αποχωρεί για να υπογράψει στη Φενέρμπαχτσε

Ο Γιώργος Παπαγιάννης ενημέρωσε τον Παναθηναϊκό ότι αποχωρεί για να υπογράψει στη Φενέρμπαχτσε

Είναι οριστικό πλέον: ο Γιώργος Παπαγιάννης θα συνεχίσει την καριέρα του στη Φενέρμπαχτσε, απορρίπτοντας την πρόταση ανανέωσης που του είχε καταθέσει ο Παναθηναϊκός. Ο διεθνής σέντερ ενημέρωσε τους πράσινους για την απόφασή του να υπογράψει στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Μετά από πέντε χρόνια, η δεύτερη θητεία του Γιώργου Παπαγιάννη στον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε. Ο 26χρονος σέντερ ενημέρωσε την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την απόφασή του να αποχωρήσει, με προορισμό τη Φενέρμπαχτσε, γράφοντας τους τίτλους τέλους στη συνεργασία των δύο πλευρών.

Το μπρα ντε φερ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Φενέρμπαχτσε κρατούσε εδώ κι αρκετές εβδομάδες, με τις πιθανότητες προτίμησης να αλλάζουν ουκ ολίγες φορές μέσα σε αυτό το διάστημα. Στο φινάλε όμως, αυτή που χαμογέλασε ήταν η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, η οποία υπογράφει τον διεθνή σέντερ, για να τον βάλει δίπλα στον Σερτάτς Σανλί και τον Τζόναθαν Μότλεϊ και να ισχυροποιήσει σημαντικά τη front line της.

Όσο για τον Παναθηναϊκό; Μπαίνει σε λειτουργία το plan b (ήταν εδώ και καιρό εν αναμονή), το οποίο αφορά στην απόκτηση ενός ξένου σέντερ. Κατά τα φαινόμενα από την αγορά του ΝΒΑ μάλιστα, αφού εκείνη της EuroLeague είναι αρκετά περιορισμένη στην παρούσα φάση. Έτσι, οι άνθρωποι του τριφυλλιού θα ξεκινήσουν να συζητούν πολύ πιο διεξοδικά με τους μεταγραφικούς στόχους τους, θέλοντας να κλείσουν το κενό που δημιουργήθηκε με τη φυγή του Γιώργου Παπαγιάννη.

Δεδομένα πάντως, η συγκεκριμένη αποχώρηση δεν γεννάει προβλήματα όσον αφορά στους γηγενείς αθλητές, αφού το τριφύλλι είχε ήδη έξι (Κώστας Σλούκας, Δημήτρης Μωραΐτης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Λευτέρης Μαντζούκας, Ντίνος Μήτογλου, Κώστας Αντετοκούνμπο) συν ακόμη δύο (Παναγιώτης και Γιώργος Καλαϊτζάκης), οι οποίοι βέβαια θα έχουν δευτερεύοντα ρόλο στο rotation, αν παραμείνουν στο ΟΑΚΑ.

sport24.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα